50 erhvervsfolk mødtes i fredags hos EUC Lillebælt, da Business Fredericia i samarbejde med en række samarbejdspartnere satte fokus på de stigende energipriser.

Der findes ingen quickfix, der lige får energikrisen til at gå over. Historien viser, at større kriser tager år, men når krisen starter bliver mange ramt. Hårdt. Det kan mange virksomhedsejere skrive under på, derfor havde Business Fredericia arrangeret et morgenmøde, hvor fokus var, hvad man kunne gøre.

– Egentlig vidste vi godt, at der ikke var en løsning nu og her, men samtidig ønskede vi at sætte fokus på problemstillingen med dette arrangement, hvor vi også kunne lytte til andres ideer, og tale om de udfordringer, vi ved, at vores medlemmer står over for, siger chefkonsulent hos Business Fredericia, David Mogensen, der samtidig er tilfreds med, at der var noget at komme efter på mødet.

David Mogensen, erhvervskonsulent, Business Fredericia. Foto: AVISEN

– Jeg er sikker på, at mange gik hjem med en god oplevelse og en følelse af, hvordan man kan gribe problemstillingerne an lige nu. Det er både på kortere og længere sigt. Generelt var der en god dialog om, hvad man egenligt kan gøre for at spare på energien, her var der flere bud, hvor alt fra at slukke for mere strøm til en fire-dages arbejdsuge blev vendt, siger Mogensen og uddyber:

– Derudover fik man også et godt indblik i, hvordan man så også køber, den energi som man bruger. Handler man energien rigtig? Handler man det billigt, og hvornår bruger man så også energien på de forskellige tidspunkter? Sidst men ikke mindst fik deltagerne også inspiration i forhold til investeringer, hvilket er et område, som vi ved, at mange beskæftiger sig med lige nu.

Flere lokale købmænd i hele Danmark har slukket for strømmen, men også set på nye energiformer, og det fik medlemmerne hørt om.

– Vi havde en række oplægsholdere, der blandt andet talte om investeringer i solceller, varmepumper og lignende. Endnu mere fik man ud af det, da man først koblede de tre ting sammen, en rækkefølge for, hvordan man egentlig starter. Det nytter nemlig ikke noget, bare at gå ud og investere i solceller, hvis man ikke har styr på sit forbrug, fortæller David Mogensen.

Grundlæggende var budskabet til medlemmerne af Business Fredericia dog at gå hjem og tænke over forbruget lige nu.

– Der blev spurgt fra salen om det bedste råd i disse tid. Svaret var at gå hjem og kortlægge, hvordan man egentlig bruger sin energi, for når man ved, hvornår og hvordan man bruger sin energi, så kan man også finde ud af, hvordan man kan spare på den, og hvordan man kan købe den billigst muligt eller om andet kan laves om, siger chefkonsulenten og slutter:

– Der var en stor spørgelyst fra deltagerne. Jeg havde forberedt en masse spørgsmål til oplægsholderne, men jeg nåede ikke at stille dem, fordi der var så god en spørgelyst. Vi gik en 360 graders tur på energiområdet. For nogen er det ikke interessant, men for mange andre er de her investeringer interessante at tale om. Jeg tror, at alle er gået hjem med en konkret inspiration, i forhold til, hvordan man kan spare, og købe energi billigere.