Formand for DBUs dommerudvalg, Michael Johansen, fortæller at han er utilfreds med de TV-billeder, der kommer ud til seerne i forbindelse med VAR-situationer, da billederne ikke er de samme, som man har set i VAR-vognen. Han mener, at det er med til at skabe tvivlsspørgsmål om noget, hvor der ikke er tvivl.

I løbet af sæsonen åbner DBU op for, at pressen kan få et indblik i VAR i 3F Superligaen. Det har også været tilfældet efter afslutningen på efterårssæsonen i Superligaen, hvor Michael Johansen gjorde status. Til sammenligning med sidste års efterårssæson har der været en stigning af forsinkelse under kampen som følge af VAR. Sidste efterår lå det på 38 sekunder pr. Kamp, mens det i denne efterårssæson, med samme antal kampe, er oppe på 46 sekunder. Til gengæld er antallet af fejl status quo. I sidste efterårssæson var der seks episoder, hvor der var fejl, og det samme er tilfælde i dette efterår. I dette efterår er der slet ikke sket fejl fra runde 11 og frem til runde 17.

I forbindelse med kampene har tv-produktionen ikke samme billeder, som der er tilgængelige for VAR. Derfor mener Michael Johansen, at man skal være påpasselig med at vise episoder, hvor man kan udstille dommerne i et forkert lys.

– Nogle af billederne, der vises på TV, er vi ikke tilfredse med. Det devaluerer dommernes korrektion, siger Johansen med henvisning til, hvis dommeren via VAR har taget en beslutning, og der så vises vinkler på tv, der siger kendelsen imod.

Undervejs kom Michael Johansen med eksempler på, hvordan VAR arbejder. Et af eksemplerne var fra kampen mellem F.C. København og FC Midtjylland den 22. oktober, hvor Evanders udlignende mål til 1-1 endte med at blive anerkendt. Brasilianeren fra FC Midtjylland bragede et frispark mod mål, og forsøget ramte underkanten af overliggeren og ikke blev dømt inde af kampens hoveddommer Mads-Kristoffer Kristoffersen. Efter et VAR-check blev det vurderet, at de var belæg for at dømme bolden i mål.

– Vi ønsker stor bevisførsel. Vi kan entydigt vise, at der er luft mellem bolden og mållinjen, men var bolden tættere på mållinjen var vi ikke 110 procent sikre. I den her situation havde mulighed for at skønne det med en sund fornuft bag. Vi kunne ikke afgøre det, hvis bolden var tættere på mållinjen, da vi ikke ville have belæg nok for at kunne omstøde om bolden var i mål, siger Michael Johansen

I sådan en situation, som den med Evander, fortæller Michael Johansen, at VAR-vognen ikke har samme muligheder for mange forskellige kameravinkler, som det ses til eksempelvis slutrunder, da der er færre kamera på til Superliga-kampe. Derfor vil man i sådanne tilfælde sikre sig et grundlag, for de kendelser der er, at der er en fornuft bag, som gør, at skønnet er det korrekte i de konkrete tilfælde.