At Kasper Asgreen endte på andenpladsen på den afsluttende Tour de France-enkelstart giver forhåbninger om, at danskeren kan være med til at kæmpe med om OL-medaljerne.

Asgreen har i flere år vist, at han kører enkelstarter på et højt, internationalt niveau, men det helt store resultat har manglet og det gør det stadigvæk, hvis man skal måle det på sejrer, men præstationen i Tour de France viser, at Asgreen har et niveau, der gør, at han tilhører verdenstoppen.

Hele verdenstoppen var ikke til stede i Tour de France, hvis man måler det ud fra enkelstartsspecialister. Eksempelvis stillede Filippo Ganna ikke op i Tour de France, og det samme var tilfældet med eksempelvis portugiserne Jaao Almeida og Nelson Oliveira, samt australske Rohan Denis og hollandske Tom Dumoulin.

Asgreen burde på papiret være bedre end flere af de nævnte, men hvordan hans krop reagerer efter et Tour de France er lidt mere uvist. Han har presset kroppen til det yderste, og det samme er tilfældet for belgiske Wout van Aert, der også stiller til start på enkelstarten. Van Aert må efter præstationen i Tour de France være at regne som af favoritterne, men kan han holde formen kørende? 

Ganna er den helt store favorit og har Domoulin timet formen, så er han også et godt bud på en medaljetager, men derefter kommer en åbning omkring en del ryttere, der har samme niveau. I blandt dem er Asgreen, der hvis han rammer samme dag som i Tour de France, er en medaljebejler.

I enkelstarten i Criterium du Dauphiné, som er et opvarmningsløb til Tour de France, endte Algreen på tredjepladsen på enkelstarten. Han var ni sekunder langsommere end vinderen Lutsenko, men til gengæld var han hurtigere end flere af de øvrige OL-deltagere i form af Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Patrick Konrad og Brandon McNulty. 

På den første enkelstart i Tour de France skuffede Algreen en smule, da han blev nummer seks. Efter etapen var han tydelig utilfreds med sin præstation, men piben fik en anden lyd efter den sidste enkelstart. Spørgsmålet er derfor, om Asgreen var mere frisk, der end konkurrenterne, eller ganske enkelt bare havde ramt sit maksimale niveau? Hvis det første er tilfældet, så kan det ikke bruges til noget i OL-sammenhæng, når det er en endagsbegivenhed.

Kigger man tilbage på sidste sæson toppræsterede Asgreen flere gange på en enkelstart. I Paris-Nice endte han som nummer tre, og til VM blev det til en sjetteplads efter Ganna, van Aert, Küng, Thomas og Dennis. Bag sig havde han til gengæld Dumoulin, Olivera med flere, der også er blandt konkurrenterne til OL, og det giver tro på, at 26-årige Kasper Asgreen er blandt en af bejlerne, der kan hente en medalje til OL.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer