Et kig på målmandskampen mellem FHK og SønderjyskE afslører, at fredericianerne havde en stor overhånd. Hvorfor blev kampen så tæt? Det har vi kigget nærmere på.

Når et hold har 11 redninger, og modstanderen har tre. Så burde der være markant forskel, men det var ikke tilfældet i opgøret mellem FHK og SønderjyskE, hvor fredericianerne endte med at vinde efter 34-32 efter en tæt afslutning på kampe.

Det var en kamp, hvor FHK lignede et hold, de havde teten til sidst, men alligevel blev det tæt. Normalt kan man ud fra antallet af tekniske fejl og målmandsredninger vurdere, om en kamp burde være det eller ej. FHK lavede fem tekniske fejl, mens SønderjyskE lavede seks, og FHK havde 11 redninger mod SønderjyskEs tre, men alligevel blev det en tæt affære.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kigger man til gengæld på antallet af brændte skud, så siger viser statistikken, at SønderjyskEs spillere brændte 14 skud i løbet af de 60 minutter. På den anden side brændte FHK ti skud, og de brændte skud endte altså med at gøre, at kampen blev tæt, selvom SønderjyskEs keepere langtfra havde en god dag i målet. De skud, som FHK brændte, var skud der virkelig manglede kvalitet og det endte med at være ved at koste dem dyrt. 

Flere af de redninger, som Thorsten Fries havde, var på den anden side store redninger på frie chancer, og på samme måde kan man ikke give cadeau til SønderjyskE-keeperne, der i stedet kunne se blandt andet Reinier Taboada skyde flere meter over mål ved en enkelt lejlighed. På den måde kunne et opgør, hvor FHK var spillemæssigt bedst, ende med at blive tæt, selvom det ikke burde være sket.

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

adp-as.dk

Thorsten Fries (4): Fik ikke den bedste start på kampen, men da Fries kom ind igen i anden halvleg, hævede han sit niveau.

Emil Tellerup (02): To redninger på ni forsøg kan Tellerup gøre bedre.

Martin Bisgaard (12 – Man of the Match): Han løber ikke med de store overskrifter, men det behøver han heller ikke. Igen leverede Bisgaard på et højt niveau med syv mål på syv forsøg.

Mads Lenbroch (UB): Spillede ikke nok.

Reinier Taboada (7): Skød med skarpt i den tid han fik på banen. Lavede fire mål på seks forsøg.

Junior Scott (4): For først gang i sæsonen spillede han de afgørende minutter i en tæt kamp, men stjal ikke fokus. Lavede to mål fire forsøg.

Lasse Balstad (7): Startede noget uvant på bænken, men kom ind og fik stabiliseret forsvaret.

Einar Olafsson (UB): Spillede ikke nok.

Kristian Stoklund (7): Noget af en blandet kamp for Stoklund. Fraregner man tre brændte straffekast var han meget god. Lavede i alt otte mål på tolv forsøg, samt fire assists.

Nicolaj Nørager (UB): Spillede ikke nok.

Anders Kragh Martinusen (7): Leverede på et stabilt højt niveau med fire mål på seks forsøg.

Mads Christiansen (UB): Spillede ikke nok.

Kasper Young (7): God kamp af Young, der var iskold, da han fik chancen på et straffekast. Lavede fire mål på fire forsøg.

Jakob Frederiksen (UB): Kom ikke på banen.

Nikolaj A. Nielsen (7): Var god i slutfasen i angrebet. Lavede to mål to forsøg.

Rasmus Meyer (4): Havde sit hyr med de brølstærke SønderjyskE-strege, men slap ud af det med skinnet på næsen. Lavede et mål på et forsøg.