Det Konservative Folkepartis spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Niels Flemming Hansen opnåede genvalg med 2.452 personlige stemmer. Han er taknemmelig for hver eneste stemme, men det er møderne med borgere og virksomheder, der har gjort indtryk.

Det Konservative Folkeparti gik tilbage, og partiets leder Søren Pape Poulsen var i månederne op til valgkampen udsat for et større medieangreb fra blandt andet Ekstra Bladet, selvom mediet bragte en undskyldning i slutningen af valgkampen, så faldt partiet massivt i meningsmålinger undervejs. Valgkampen blev ikke helt, som Niels Flemming Hansen havde håbet. Landsresultatet påvirkede da også valgaftenen og stemningen hos Hansen og co.

– Valgaften var en lidt decimeret fest, men jeg var sammen med gode venner og folk, der har hjulpet i valgkampen, så selvom den var decimeret, så fandt vi en lille glæde i, at vi i Sydjyllands gik mindre tilbage, end vi gjorde i resten af landet. I Vejle tabte jeg to stemmer, og jeg mistede jo min far for nogle år siden, så det var den ene stemme. Men ellers vil jeg sige, at man holder altid fokus på partiet, og når valget er slut, så holder man fokus på sig selv, og venter på om man er valgt eller ikke er valgt, fortæller Niels Flemming Hansen og tilføjer:

– Denne gang var de personlige stemmer meget spredt, men jeg gik frem flere steder, og det er jeg glad og taknemmelig for. Jeg er glad for, at det har vist sig, at det at have et godt kandidathold har gjort, at stemmerne er godt fordelt over hele Sydjylland.

Han er lykkelig for genvalget, som han mener har været noget hårdere end første gang, han blev til Folketinget.

– Det føles godt at blive genvalgt. Første gang man stiller op og bliver valgt er specielt, men det var faktisk værre at skulle arbejde for at blive genvalgt, og vente på dommen, sådan ret følelsesmæssigt. Når man stiller op første gang, så er det ikke et nederlag ikke at blive valgt, men jeg synes personligt, at det havde været et nederlag ikke at blive valgt andet gang, siger Hansen, der husker ordene fra sin tidligere partiformand tydeligt.

– Jeg kan huske, at Bendt Bendtsen (tidligere leder af Det Konservative Folkeparti red.) engang sagde til mig, at det er den anden gang, der er den slemmeste. Det har han sgu ret i. Man er oppe til eksamen i fuld pensum. Men det har været en fornøjelse at være rundt i hele Sydjyllands Storkreds. Jeg har mødt mange mennesker og virksomheder, fået gode inputs og noget at arbejde med, siger han.

En lang og vild valgkamp

Han ser tilbage på en vild og lang valgkamp, hvor der har været mange partier og kandidater at mødes med.

– Det har været en vild valgkamp. Jeg synes, at valgkampen var præget af nogle partiers overbudspolitik. De har kørt overbud på overbud. Der har også været mange kandidater og mange partier. Det gør noget ved debatterne. Når man ser 12-14 deltagere i et panel, så bliver kvaliteten også derefter. Derudover har det været med debatter, hvor der var 3-4 med, det fungerede bedre, mener Niels Flemming Hansen, der allerede nu ser frem til nogle travle dage.

– Vi får mere travlt, end vi havde. Der er to færre at fordele ordførerskabene på. Så der bliver nok at se til. Jeg vil desuden fortsætte med at være en politiker, der besøger baglandet igen og igen. Det giver virkelig meget. Det er ekstremt vigtigt at fortælle folk, hvorfor man er her som politiker, og jeg tror bare, at en af årsagerne til, at vi har mistet færre stemmer end kolleger i resten af landet er, at jeg har været meget ude hos virksomheder og de lokale borgere i hele Sydjylland. Det tror jeg lønner sig og giver værdi for alle parter, fortæller Niels Flemming Hansen.

Hvad er din vurdering af spørgsmålet, om vi får en bred regering?

– Det er et godt spørgsmål. Jeg har set analyserne, men det er svært at svare på. Jeg har set mange tale om en SM-regering. Lige nu afsøges muligheden for en bred regering, og det falder nok lidt til jorden, dernæst en ren rød regering, og så må vi jo til sidst se, hvordan det ender, siger Niels Flemming Hansen og slutter:

– Jeg tror personligt på, at der kommer noget brede i regeringen i en eller anden form, men om det bliver Socialdemokratiet og Moderaterne eller om, man laver en ren rød regering, det er svært at sige. Lige nu bliver der drukket meget kaffe, og jeg kan garantere, at der kommer til at gå lang tid. Det bliver også spændende at se, når vi får renset valgkampen af, hvor meget har været retorik og spind, og hvor meget er ren virkelighed og et reelt ønske om at søge ind over midten.