Boss Ladies forsøger at stimulere piger og unge kvinders interesse for at søge bygge-, anlægs- og installationsbrancherne. I den forbindelse har de ambassadører, der tager ud på skoler om det at være kvinde i et håndværkerfag. Tirsdag var turen kommet til Ullerup Bæk Skolen, afdeling Nørre Allé i Fredericia.

Emilie Jensen er 19 år, og er i gang med at uddanne sig til tømrer. Udover det er hun såkaldt ambassadør for Boss Ladies, som hun har været ambassadør for siden foråret, men tirsdag var første gang, at hun er ude på en skole på den måde.

– Jeg har valgt det for at hjælpe andre unge til at vælge en uddannelsesvej uden det skal have betydning om man er mand eller kvinde, siger Emilie.

Et af temaerne, der kan være, når man er kvinde i et håndværkerfag, er jargonen.

– Jeg er meget en drenge-pige og det gør jeg kan følge med i den måde de taler til hinanden på, siger Emilie.

Oplevelsen for Emilie er, at de fleste opfatter de klassiske håndværkerfag som nogen, hvor der kun er mænd.

– Man tænker typisk, at det er en mand, der tager det fag. Det vi oplever er, at de tager en uddannelse for at tage en, og det prøver vi at vende om. En tømreruddannelse er ikke bare lige til at tage, og det fortæller vi. Det er ikke “bare” at slå et søm i, og der er viden bag det man gør. Man tænker, at mænd er stærke og de derfor bliver håndværkere, men det er ikke nødvendigt for at blive håndværker, forklarer Emilie.

Emilies egen vej til håndværkerfaget er lidt speciel, da hun ikke tog den direkte vej efter endt folkeskole.

– Jeg har oprindeligt en EUX Business. Min kæreste er selvstændig tømrer, og min bedstefar har altid bygget noget selv. En anden kvinde fra Boss Ladies, Martha, som kommer fra samme by som mig, har inspireret mig til at vælge den her vej. Jeg har fået at vide af famile og venner, at jeg ikke kan holde til det, men hun sagde, at jeg skulle gøre det, fortæller Emilie.

Den historie, som Emilie kommer med, håber hun kan være med til at inspirere andre kvinder, der går og overvejer, om håndværkerfaget er noget for dem. Tirsdag holdt Boss Ladies to oplæg på Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé for 8. klasser, og resten af ugen står den på besøg på øvrige skoler i Fredericia Kommuner, hvor det også er udskolingselever, som de skal holde oplæg for.