Et af det store emner for vælgerne er sundhedsvæsenet, hvor der er store udfordringer med at få kapaciteten til at slå til. I Fredericia er sygehuset også blevet nedlagt, på trods af, at det er en stor provinsby. Men Fredericia Sundhedshus er blevet befolket med læger, der også på tværs af fagområder, samarbejder om patienterne.

Det var speciallæge og PhD i hudsygdomme, Birgitte Stausbøl-Grøn, fra Hudklinikken Lillebælt, der tog imod statsministerkandidat for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen. Hun havde en grundig introduktion til de mange behandlingsformer, klinikken tilbyder. Men der var også plads til politik, for en af hendes hovedpointer til politikerne var, at det var uhensigtsmæssigt, hvis specialiserede læger skal bruge tid på administrationsarbejde. Ellemann-Jensen havde også formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), med sig, samt Tobias Jørgensen (V). Chancen for at få afleveret noget praksiserfaring til politikerne, var derfor god.

– Jeg har været ud og se nogle af de filtre, der er på vores sundhedsvæsen, som skal sikre at de store sygehuse håndterer det, de skal, men at dygtige og professionelle fagfolk også kan behandle os så tæt på som muligt, sagde Jakob Ellemann-Jensen til AVISEN.

Foto: AVISEN

På Hudklinikken Lillebælt undersøger og behandler man mange former for hudsygdomme, men ventetiden er på omkring 14 uger. I andre dele af landet kan ventetiden komme op på 24 uger. Speciallæge Birgitte Stausbøl-Grøn understregede betydningen af at man på Fredericia Sundhedshus kunne opbygge gode, faglige netværk, men også at der på hendes klinik var et stærkt sammenhold, hvor alle havde forskellige kasketter på. Opgaven var at hjælpe så mange som muligt lokalt. I dag henviser man cirka 10 patienter om ugen til videre sygehusbehandling, hvilket skal holdes op imod at man dagligt har knap 60 patienter.

Jacob Ellemann-Jensen tog trapperne op på femte sal, efter at han havde været gennem en grundig rundvisning, men ikke mindst en del konkrete eksempler og forklaringer på nogle af de sygdomme, som der behandles.

Hvad er det vigtigste, du tager med fra dit besøg på Fredericia Sundhedshus idag?

– Jeg har taget det med mig, at der er vigtigt at få gjort så mange ting som muligt, så nært som muligt. Men så er der også det budskab, som vi hører alle steder, nemlig at lade folk koncentrere sig om om det, de er sat i verden for. Sådan at man passer sin faglighed og ikke alt muligt andet.

Den 1. november 2022 er der valg til Folketinget, og Jacob Ellemann-Jensen har et stort program i dagene frem mod valget, men han arbejder målrettet på at Venstre kan ende i en blå regering. Udover besøget på Fredericia Sundhedshus var der således mulighed for at spørge ham til hans holdning til måden, han ønsker at være statsminister på, hvis det lykkes for Venstre:

Du er også statsministerkandidat. Hvad er den største forskel på den måde du vil være statsminister på, og så den måde Mette Frederiksen har været statsminister på?

– Det er, at jeg har to ører og en mund.