Aarhus Fremads spillende assistenttræner, den mangeårig FC Fredericia-spiller Christian Ege Nielsen, kalder det surrealistsisk, at hans hold slog Brøndby 4-0 i Sydbank Pokalen.

Det kom som et chok for fodbold-Danmark og var et resultat, der virkelig gav genlyd, da Brøndby blev sendt hjem fra Riisvangen i Aarhus med et nederlag på 4-0. 

Det var heller ikke det, som Ege havde forventet, da han før sæsonen skiftede FC Fredericia ud med Aarhus Fremad, men efter en nærmest eventyrlig kamp kunne 2. divisionsholdet lade sig hylde for en af de største overraskelser i dansk fodbolds historie.

– Det var en stor oplevelse. Det var en kamp vi havde set frem til og der var lagt meget arbejde i at få det til at være en stor begivenhed for dem, der kom og kiggede på. Det var vildt, at det kulminerede på banen i forhold til, at vi slog Brøndby så stort. Det var en vild dag, siger Christian Ege.

Da Ege tog turen fra bopælen i Fredericia den 19. oktober var det ikke, hvad han havde forventet, da han tog hjemme fra.

– Nej, det er at tage munden for fuld og sige, at vi havde regnet med det. Vi havde håbet og troet på, at vi kunne drille dem lidt, men at slå dem 4-0 og skabe så mange chancer, var vi overrasket over. Vi havde en tro på inden kampen, at vi kunne vinde, siger Christian Ege.

I FC Fredericia har Ege været med til at levere store resultater i Sydbank Pokalen. Blandt andet kom holdet i en sæson frem til pokalsemifinalen efter undervejs at have sendt AGF og AaB ud i mørket. Sejren mod Brøndby overgår det, hvis man kigger på måden det skete på.

– Det rangerer højt. Jeg tror, at det er en af de største pokaloverraskelser, der nogensinde er forekommet i dansk fodbold. Det er meget stort at være en del af. Derfor rangerer det også højt i forhold til min karriere, forklarer Ege.

Efter en sejr vil der altid være jubel i et omklædningsrum, men efter Aarhus Fremad havde vundet mod Brøndby, var det ikke kun jubel, men også en følelse af, at man var lidt i chok over det, der lige var sket.

–  Det var ikke rigtig gået op for os, hvor stort det egentlig er og at vi leverede sådan en kamp mod så godt et hold og stor klub. Det var surrealistisk, men vi havde også en glæde over det, understreger han.

Ege føler ikke, at Brøndby kom og undervurderede Aarhus Fremad, selvom forholdene på Riisvangen er ydmyge i forhold til Superliga stadions, og at Fremad til dagligt spiller i 2. division.

– Jeg tror, at Brøndby havde forberedt sig som altid. Det var en dag, hvor vi virkelig havde tur i den og de ikke havde. Det skal man huske nuancerne i. Det var ikke bare sort på hvidt med, at vi var mega gode og de var meget dårlige. Det sker nogen gange, at tingene spiller for det ene hold og det ikke gør for det andet. I forhold til de spillere de brugte fornemmede jeg ikke arrogance eller noget omkring useriøsitet, slutter Christian Ege.

I næste runde i pokalturneringen har Aarhus Fremad trukket 1. divisionsholdet Fremad Amager i en kamp, der spilles på Risvangen den 9. november klokken 13:30.