Næsten 80 procent af de lokale virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Middelfart Kommune. Det viser DI’s årlige måling af erhvervsvenligheden. Men den peger også på behov for at styrke dialogen mellem kommune og virksomheder.

Middelfart Kommune rykker fra plads nummer 24 til plads nummer 44. Det er resultatet af DI’s årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne. Målingen sammenligner kommuner på en række statistiske punkter og på svar fra DI’s medlemsvirksomheder i de enkelte kommuner. Det overordnede resultat ærgrer kommunaldirektør Steen Vinderslev, som dog hæfter sig ved, at virksomhederne i høj grad vil anbefale andre virksomheder at flytte til Middelfart:

– Undersøgelsen viser, at tæt på 80% af virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Middelfart Kommune. Samtidig er virksomhedernes tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed på samme niveau som sidste år. Det er to parametre, der er meget vigtige for os. Når det er sagt, så er det selvfølgelig ikke nogen fest at rykke 20 pladser tilbage på det overordnede resultat, udtaler kommunaldirektøren og tilføjer, at der i den kommende tid skal kigges nærmere på resultaterne:

– Vi kan blandt andet se, at virksomhederne efterspørger initiativer, der bidrager til, at de kan drive deres forretning mere bæredygtigt. Det er et vigtigt fokusområde for os – og det er noget af det, vi allerede arbejder med via f.eks. Klimafolkemødet. Samtidig har vi det som et fokusområde i vores samarbejde med Middelfart Erhvervscenter. Så det vil vi sammen arbejde videre med at gøre bedre. Men jeg ser det i øvrigt som meget positivt, at virksomhederne er optagede af at handle på den grønne dagsorden.

Hos Middelfart Erhvervscenter ser nytiltrådt erhvervschef Mikkel Johansen muligheder i undersøgelsen:

– Vi er gået tilbage på dialogen med virksomhederne, og det er naturligvis et område, vi skal sætte ind på. Det hjælper ikke, at vi og Middelfart Kommune laver en masse relevante ting, hvis virksomhederne ikke kender til dem. Derfor vil vi kigge på, hvordan vi kan komme i tættere dialog med virksomhederne. Samtidig skal vi se på, om der er områder, vi skal sætte særligt fokus på i arbejdet med virksomhederne. Her er den grønne omstilling et afgørende fokusområde, siger erhvervschefen.

I Middelfart Kommune har 71 virksomheder svaret på undersøgelsen, og de repræsenterer minimum 2.467 private arbejdspladser. Det svarer til 20% af de privat ansatte i kommunen.