Emil Tellerup har ikke spillet en stor rolle for FHK i den her sæson, hvilket har været tilfældet i de øvrige sæsoner. Det skyldes tilgangen af Thorsten Fries, der er blevet det foretrukkende første valg, men nu er Fries blevet skadet, og er formentlig ikke med i kampen mod Aalborg på lørdag.

Tellerup er en speciel karakter, der er meget vellidt i FHK. Men fra at spille en stor rolle i andre sæsoner, har han stået i skyggen i denne sæson, hvor langt størstedelen af kampene er blevet tilbragt på bænken.

Den situation vendte i det seneste opgør mod Mors-Thy, hvor Emil Tellerup pludselig var keeperen i fokus igen, da Fries vred om på foden til en af de afsluttende træninger. Og det tyder heller ikke på, at Thorsten Fries er med mod Aalborg.

– Man skal stadig holde sig i gang til træning og være så klar som muligt, selvom man ikke spiller så meget, konstater Emil Tellerup.

At holde sig i gang er ikke noget problem for Tellerup. Han giver den altid gas til træning, og er altid mand for et tilråb til holdkammeraterne. Nu kommer det ham til gode, når han formentlig kommer til at stå største delen af kampen mod Aalborg, som han skal forberede sig anderledes på, end de fleste øvrige kampe i denne sæson.

– Det er klart, der er større pres på en når man ved Thorsten ikke er med, siger han.

adp-as.dk

Tellerup har ikke været vant til på samme måde at have en bænkplads, og det har krævet han har omstillet sig mentalt.

– Det er sjovere at spille, men det er en del af gamet. Nogen gange går det op, andre går det ned. Man skal slå til, når man får chancen, og det gik ikke så godt sidst mod Mors-Thy. Forhåbentligt vender det på lørdag, siger keeperen.

Generelt set føler Emil Tellerup, at han er faldet ind i et godt samarbejde med Thorsten Fries, men keeperne har dog ikke så meget at skulle have sagt, når det kommer til, hvor afslutningerne skal falde.

Det kan ske i specifikke situationer, men i det store overordnede billede er det Gudmundur, der bestemmer, siger Tellerup og kommer med et eksempel:

– Det kan være, at man har godt tag på en spiller, og så får vi sat forsvaret så han kommer i en skudposition.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Sådan kan man ikke helt gøre mod Aalborg i lørdagens kamp, hvor der er gode spillere over hele linjen. Der har Tellerup, med et glimt i øjet, et andet forslag.

– Ja, man kan forhindre dem i at skyde, siger han og griner, inden den seriøse tone igen kommer på:

– Men de er stadig mennesker, så hvis vi rammer den i røven og fanger dem på noget, hvor de ikke er forberedt, har vi en chance. De er meget stærke, hvis de spiller op til, hvad de kan.

Netop Aalborg er et af de to mandskaber, som FHK endnu ikke har besejret siden tilbagekomsten til ligaen i 2019.

– Det vil være fedt, hvis vi vinder, men hvad der skete sidste år, forrige år og for tre år siden tænker jeg ikke på. Vinder man i Aalborg får man to point som så mange andre ikke får, så på den måde er det noget der gør en forskel for os, hvis vi vinder, slutter Emil Tellerup, der formentlig kommer til at have U19-keeperen Rasmus Storm som makker i kampen mod Aalborg, der finder sted lørdag klokken 18:30.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments