Med en sejr til Vejle Boldklub mod OB havde der for alvor været kamp om syvendepladsen, der giver adgang til en playoff-kamp om at spille europæisk fodbold til næste sæson. VB glippede sejren efter et drama mod OB, som endte 2-2 efter, at Bashkim Kadrii scorede på straffespark med seks minutter tilbage af opgøret.

Fredag aften var der fodbold på programmet i Nørreskoven. Vejle tog imod OB, og det var en kamp, der kunne være med til at definere, hvem der for alvor kæmper med om syvendepladsen, der udløser en kamp om at spille om kvalifikation til Europa League-kvalifikationen mod nummer fire fra mesterskabsspillet. 

Efter seks minutter sad OB på kampen, og det kastede et hjørnespark af sig. OB’s Max Fenger kom højst op, og havde det ikke været for Alexander Brunst, så var de fynske gæster kommet foran. Den tyske keeper måtte ud i fuld længde for at parere hovedstødet ud til endnu et hjørnespark.

Et par minutter efter var det VB’s tur til at forsøge sig. Lukas Engel fik bolden og tog et raid, og han kom ind i feltet, men efter lidt tøven blev Engels afslutning blokeret. Efter 13 minutter havde Vejle mere held i sprøjten. Oliver Lund mistede bolden foran eget felt, og så var Hugo Ekitike hurtigt over bolden og satte den ind bag Sayouba Mandé i OB-målet.

Jublen brød ud for første gang efter 13 minutter. (Foto: AVISEN)

Tilskuerne på Vejle Stadion var i ekstase, men det varede ikke længe. Få minutter senere lå bolden i Vejles netmasker. Jørgen Skjelvik brød igennem i venstre side, og smækkede bolden ind til Aron Elís Thrándarson. Islændingens forsøg blev blokeret, men returbolden fik Skjelvik fat i og satte bolden i mål til 1-1.

OB fortsatte med at sidde på spillet, men i åbent spil kom de ikke frem til det store. Det gjorde de til gengæld efter 29 minutter efter endnu et hjørnespark, men vejlenserne endte med at redde kastanjerne ud af ilden. I stedet var VB ved at komme foran efter 34 minutter, da Arbnor Mucolli erobrede bolden langt fremme på OB’s banehalvdel. Bolden havnede hos anfører Allan Sousa, der med venstrebenet bankede på mål, men bolden gik ikke i mål, selvom forsøget havde retning mod det lange hjørne.

Fire minutter før pausen blafrede netmaskerne igen. Det skete, da Saeid Ezatolahi steg til vejrs efter et indlæg fra Pierre Bengtsson. Iraneren var på plads ved bagerste stolpe og headede bolden i kassen og så kunne tilskuerne igen række armene i vejret og juble over hjemmeholdet var i front.

Den intense kamp fortsatte i slutminutterne i første halvleg. Ayo Simon Okusun og Dominik Kovacic fik begge gult kort efter tumult i Vejles felt, og minuttet efter trykkede Ylber Ramadani af, men Mand reddede nemt forsøget Mere kraft var der på, da Ezatolahi forsøgte sig i absolut sidste sekund og tvang Mandé ud i en stor redning. Mere skete der ikke i den begivenhedsrige første halvleg.

I forbindelse med Vejles mål til 2-1 kom Sayouba Mandé til skade, og i pausen blev han skiftet ud, og ind i stedet kom Hans Christian Bernat, der er fynboernes tredje keeper, da også Oliver Christensen er skadet. Ekitike forsøgte sig kort tid for at se om OB-keeperen var klar fra start, men forsøget blev ikke farligt.

Tilskuerne blev underholdt. (Foto: AVISEN)

I stedet blev den 18-årig franske komet lade sig udskifte et par minutter efter, da han var kommet til skade i forbindelse med et raid fremad banen. Han blev erstattet af en anden ung spiller i form af Wahid Faghir, som blev tiljublet af tilskuerne på Vejle Stadion.

Efterfølgende var der mange dueller på midten ud de store chancer i nogen af enderne. Næste chance kom efter times spil, da Arbnor Mucolli fik bolden og kunne vælge mellem at spille den videre eller tage chancen. Den unge midtbanespiller valgte at banke på kassen, og forsøget kunne Bernat ikke holde, men VB formåede ikke at få fat i returbolden.

Kort tid efter skiftede OB Emmanuel Sabbi og Moses Opondo ind. Netop Sabbi kom frem til en chancer det 62. minut, da han steg til vejrs ved bagerste stolpe, men hovedstødet manglede kvalitet og røg ved siden af mål. OB fortsatte med at presse på, og med 20 minutter igen var det Issam Jebalis tur til at forsøge, da han kom igennem VB-defensiven, men Jebalis afslutning manglede kvalitet og røg ved siden af mål. I momentet efter ble netop OB-angriberen skiftet ud til fordel for Sveinn Aron Gudjohnsen.

Lige efter indskiftningen skulle Wahid Faghir have bragt vejlenserne yderligere foran. Angriberen trak ind i banen fra venstre side og fik en favorabel position i feltet , men han ramte bolden skævt i afslutningsøjeblikket. Efterfølgende var der flere chancer i begge ender. Først var Arbnor Mucolli på spil, men hans afslutning manglede kvalitet, og i momentet efter drev Okosun bolden frem af banen for OB. Bolden havnede på venstrekanten og blev smækket ind i feltet, hvor Ramadani var ved at sende den i eget net, men med en refleksredning fik Alexander Brunst reddet bolden.

Endetribunen med de mest hardcore VB-fans gav den gas fra start til slut. (Foto: AVISEN)

Med ti minutter igen var Vejle ved at punktere kampen. Indskiftede German Onugkha kom flyvende inde i feltet efter et indlæg fra Ezatolahi. Den russiske lejesvend satte hovedet på bolden, men Hans Christian Bernat reddede forsøget og i stedet blev der drama med seks minutter igen. Jørgen Skjelvik blev tacklet af Kevin Yamga, og det fik dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt til at pege på 11-meterpletten. Efter et VAR-tjek stod Bashkim Kadrii klar til at tage straffesparket, som han sikkert satte ind bag Brunst til 2-2.

Vejle forsøgte i slutminutterne at fremprovokere et sejrsmål, men det lykkedes ikke og kampen endte derfor 2-2. Næste gang VB løber på banen er d. 19. maj på udebane mod AaB.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer