Med et stående projektil, med få sekunder tilbage af opgøret mod Lemvig-Thyborøn Håndbold, blev Kristian Stoklund den store helt, da han scorede til slutresultatet 25-24.

Arena Vestjylland er ikke Fredericia Håndboldklubs drømmedestination. Siden tilbagekomsten i ligaen i 2019 har FHK gæstet hallen i Lemvig tre gange, og det er blevet til ligeså mange nederlag. Tættest på en sejr var FHK i efteråret 2019, da FHK spillede 25-25, og siden er det blevet til to nederlag.

I den her sæson har ambitionsniveauet fået et nøk op i FHK med tilgangen af Gudmudnur Gudmundsson som cheftræner, og derfor er det en kamp, hvor der på papiret ikke er noget at rafle om i forhold til, om fredericianerne skulle vinde eller ej. Lemvig er dog ikke noget nemt sted at spille, og selvom FHK kom med en sejr fra åbningskampen i ligaen mod Skanderborg-Aarhus, er en udebanekamp nær noget andet.

Kampen startede i et voldsomt opskruet tempo. Inden for de første to minutter og 11 sekunder var der scoret fire mål, to mål til hvert hold. Derefter indfandt der sig flere tekniske fejl, og tempoet dalede også som konsekvens af, at holdene ikke kunne opretholde et højt nok teknisk niveau til at spille så hurtigt.

Det slap FHK bedst fra til at starte med. 14 minutter inde i opgøret var stillingen 7-5 til FHK, som dog ikke kunne hægte Lemvig af. Det skyldtes især, at FHK brændte flere oplagte chancer på hjemmeholdets keeper, Simon Egtved, der specielt på nærskudene stod i vejen for FHK’s spillere. Det gjorde, at Lemvig-Thyborøn kom tilbage i kampen og kom i front med 9-8 efter 19 minutter.

adp-as.dk

Thorsten Fries markerede sig ikke med de store redninger i åbent spil for FHK, men til gengæld var han på pletten, når hjemmeholdet fik straffekast. Hele tre straffekast havde han reddet efter 23 minutter. Det gav FHK en føring på 11-9, men i slutminutterne kunne fredericianerne ikke holde fast i føringen. På et mål, med få sekunder tilbage af første halvleg, udlignede Jacob Hessellund til pausestillingen 11-11 efter en første halvleg, hvor FHK det meste af tiden var i teten.

Anden halvlegs start gik ikke FHK’s vej. Lemvig-Thyborøn startede med bolden og fik scoret, mens FHK brændte frie chancer. Efter 35 minutter tog kampen dog en ny drejning, da indskiftede Einar Olafsson blev tacklet i hovedet af Lemvigs Jonathan Würtz. I første omgang havde dommerparret Daniel Møller og Henrik Pagh Mortensen ellers dømt bolden Lemvigs vej, men efter at have forhørt sig hos observatør Jan Sabro blev der dømt direkte rødt kort til Würtz.

Det fik Lemvig op i det røde felt, men samtidig gav det FHK et boost med nemme scoringer i overtal, som gjorde, at fredericianerne fik reduceret til 18-17. FHK fik momentum, og kom foran 20-19 med 14 minutter igen inden, at kampen gik ind i en hektisk slutfase.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I slutfasen kunne kampen gå begge veje. Thorsten Fries pillede to straffekast i den periode, og i åbent spil endte Emil Tellerup med at spille en hovedrolle, da han hev seks redninger op af ærmet på tolv forsøg. I den anden ende havde FHK det dog svært, og lavede tekniske fejl og brændte chancer.

Med under halvandet minut igen lavede Reinier Taboada en angrebsfejl, da han ikke kiggede op ved stillingen 24-24. Det gjorde, at Lemvig fik muligheden for at udligne. Til det formål forlangte de timeout, da der resterede 41 sekunder igen. Spillet blev sat op til Vilhelm Poulsen, men Tellerup reddede forsøget og så var matchbolden i FHK’s hænder.

Gudmundur Gudmundsson tog timeout med 15 sekunder igen, og det endte med Kristian Stoklund skulle tage ansvaret. Fæstningsdrengen tog sagen i egen hånd med få sekunder igen, og med et stående projektil sendte han FHK i en sand jubelrus, da han scorede til slutresultatet 25-24.

FHK skal i aktion igen på lørdag, hvor modstanderen er Skjern i thansen ARENA.