Fredag den 4. november klokken 15:00 var der indkaldt til en hyldest af EGIF Rugbys U16-drenge. I den afsluttede sæson vandt de DM, og sidste vandt de også U14-rækken. Der var derfor tale om en dobbelt hyldest.

Borgmester Steen Wrist og formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Peder Tind, facilitererede fejringen i byrådssalen, hvor Wrist spurgte, hvem der er U16-drengenes anfører. Han skulle naturligvis sidde på borgmesterens plads i midten. Traditionen tro plejer man at holde taler først til sådan en seance, men det var lavet om.

Steen Wrist mente, at en flok rugbyspillere er sultne, og da der også var tale om teenagere, var det vigtigt, at de fik noget mad indenbords før, at det, som blev kaldt “den kedelige del”, skulle overstås. Velforsynet med pandekager på alle tallerkener tog Wrist ordet.

– Vi er mange i Fredericia, der er utrolig stolte over jeres indsats og resultater, og ikke mindst de gode værdier, som I udlever gennem jeres sport, rugby. Rugby siges at være en hooligan-sport, der dyrkes af gentlemen. Det er en lidt sjov talemåde, men det siger noget om jeres fællesskab og holdånd.. For os, der ikke kender meget til rugby, kan sporten indimellem virke voldsom. Men jeg ved, at der er en mening bag de hårde tacklinger på kroppen i kampen om den ovale bold og om sejren på banen. Og så ved jeg, at rugby er lig med respekt for både modstander og dommer. Der er en helt særlig kultur blandt jer rugby-spillere, sagde Steen Wrist og fortsatte:

– Styrken på jeres hold er helt klart jeres stærke fællesskab, som gør en kæmpe forskel. Og så har I et meget kompetent trænerteam bestående af Morten Jørgensen og Kenneth Holm. De har formået at få jer til at spille som et hold og bidrager til, at I udvikler jer som gruppe og individuelt.

Efterfølgende tog Peder Tind ordet og sagde:

– Det er altid en fornøjelse, når vi vinder noget i Fredericia. Man bliver stolt og glad, når det sker. I har præsteret og leveret . Det er derfor vi er her. Det er flot at være bedst til noget i hele Danmark. Det synes jeg faktisk, at man skal tænke over. Det er der mange af os andre, der ikke kan sige. I er de bedste i U16 drengerugby – det er rigtig flot. Vi har et væld af foreninger, der bliver bakket op af frivillige kræfter og trænere, så når vi vinder noget som det her, så skal vi huske, hvor vi kommer fra. Det er breddeidrætten, der har været med til at gøre det. Det at I er blevet så gode hænger blandt andet sammen med, at I har fået opbakning fra jeres forældre og ildsjælene i EGIF Rugby, sagde Tind.

Da talerne var overstået blev der spist videre, men til sidst lå der to pandekager tilbage på en tallerken. Med et smil på læben blev det sagt, at der skulle spises op, og det lykkedes. Kaptajn Lauge Jørgensen tog en for holdet sammen med træner Kenneth Holm, og så var det ellers tid til et kampråb og fællesbillede inden, at turen igen gik ud af døren i byrådssalen.