Diabetesforeningen har opsagt samarbejdet med Krifa om et medlemstilbud. Det sker efter en større mediebevågenhed i sagen, hvor flere medlemmer landet over også meldte sig ud af arbejdet, da man offentliggjorde, at man indgik et samarbejde med Krifa.

Foreningen har truffet beslutningen om at opsige deres samarbejde med Krifa, en beslutning som kommer i kølvandet på betydelige reaktioner og følelser fra offentligheden. Samarbejdet, som oprindeligt blev lanceret med økonomiske fordele og målet om at identificere flere personer med type 2-diabetes i tankerne, blev hurtigt emnet for kontrovers.

– Vi har opsagt vores samarbejde med Krifa. Vi har tænkt samarbejdet som et økonomisk fordelagtigt medlemstilbud og som en vej til at opspore flere med type 2-diabetes. Men siden det blev lanceret torsdag, har det gjort stort indtryk på os, at det vækker store følelser og bliver set som en arbejdsmarkedspolitisk stillingtagen. Og det var hverken vores ønske eller ærinde. Tværtimod: vores væsentligste opgave som patientforening er at samle alle ståsteder om diabeteskampen, skriver foreningen i en pressemeddelelse og slutter:

– Vi beklager den usikkerhed, samarbejdet har givet om vores ståsted. For ingen skal være i tvivl om, at vi fortsætter med det vigtigste: at forene medlemmer og omverden om kampen for et bedre liv med diabetes, siger marketingchef Sebastian Erbo Hoffmann, der har ansvaret for Diabetesforeningens kommercielle samarbejder herunder dette med Krifa.