FC Fredericia vandt 3-1 mod Hobro i en kamp, der var særdeles vigtig i tabellen, men på længere sigt betyder sejren mere end de tre point, da der var vigtige spillemæssige momenter at tage med videre.

FC Fredericia har med sejren over Hobro fået luft til de to nedrykningspladser, som i første omgang må være målet at få på afstand. Der tegner sig et billede af, at Hillerød og Nykøbing er de to dårligste hold i rækken, og dem skal FC Fredericia hurtigst muligt væk fra og undgå at blive fedtet ind i en kamp om overlevelse i NordicBet Ligaen. Dernæst kan FC Fredericia begyndte at sigte mod det brede midterfelt, som ikke er umuligt at nå, selvom der er otte point op til den noget sjovere sjetteplads. 

Der kan sagtens hentes otte point ind på både Næstved og Vendsyssel, der er á point på femte og sjettepladsen. Der resterer 13 kampe i grundspillet, og det forspring er til at hente. Holdene i NordicBet Ligaen slår hinanden på kryds og tværs, og får man først fast sat en stime sammen med sejre, kan det nuværende billede hurtigt ændre sig.

Tilbage til dagens kamp. Det, der giver tro på tingene for FC Fredericia, er den kynisme, som holdet viste mod Hobro, og at flere af de nye spillere viste lovende takter. Kynisme er noget, som FC Fredericia har manglet i flere af de andre kampe i denne sæson. Det kunne være blevet til mere end 3-1, men det at få lavet tre mål og have skabt chancer til mere, er noget, der kan flytte tingene i den rigtige retning.

Adam Jakobsen falder bedre og bedre ind i spillet, og han var uheldig med ikke at få scoret mod Hobro, men han gjorde så meget andet rigtigt som ved 1-0-målet, hvor han spillede Mathias Kristensen fri. To andre, der også fik vist sig godt frem, var Frederik Heiselberg, der fik vigtig selvtillid, da han scorede et rigtigt angribermål. På venstre back fik Frederik Christensen en god oplevelse, da han både lavede en assists og selv fik scoret et flot mål.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Valdemar Birksø (4): Fine indgreb, og kunne intet stille op ved målet. 

Alexander Jensen (4): Noget uvant blev han overløbet et par gange defensivt, men gjorde det derudover fint.

Oliver Olsen (4): Ikke den fødte midterforsvar, men slap fint fra det.

Erik Nissen (7): Bliver bedre og bedre som sæsonen er skredet frem.

Frederik Christensen (10 – Man of the Match): Et mål og en assists, og en fornuftig defensiv indsats. Flot kamp af Christensen.

Simon Bækgård (4): Ikke særlig iøjnefaldende på midtbanen.

Mikkel Wohlgemuth (4): Heller ikke særlig iøjnefaldende på midtbanen.

Mathias Kristensen (7): Fik scoret et godt mål til 1-0, men burde være blevet dobbelt målscorer, da han blev spillet i en fri position i feltet og skød over mål.

Frederik Carstensen (02): Fik ikke særlig meget at arbejde med, og spillede en meget anonym kamp på kanten.

Adam Jakobsen (7): Tog rigtig gode løb, og leverede assisten til Kristensen. Var også manden, der spillede Kristensen fri, hvor der ikke blev scoret. I overtiden var han tæt på at få scoret selv.

Jagivr Singh (02): Lykkedes ikke særlig godt offensivt.

——

Indskiftere: 

Frederik Heiselberg (7): Kom ind og fik scoret et flot mål, der kan give ham selvtillid. Banker på til en startplads næste gang mod Hvidovre.

Andreas Lausen (UB): Spillede ikke nok.

Nicklas Røjkjær (UB): Spillede ikke nok.

Peter Ullum (UB): Spillede ikke nok.

Jeppe Brinch (UB): Spillede ikke nok.