Danmark indleder tirsdag VM-slutrunden klokken 14:00 dansk tid. Modstanderen er Tunesien, og alt andet end en dansk triumf vil være skuffende i åbningskampen, der skal være starten på et dansk triumftog i Qatar.

Danmark står med gode kort på hånden forud for VM-starten. Der er enkelte tvivlsomme spillere til åbningskampen, men ingen af de formodede startende spillere er i fare for ikke at være klar mod Tunesien.

Efter en lang skadespause er Simon Kjær komme tilbage i løbet af efteråret, og det må formodes, at han glider direkte ind i den danske opstilling i stedet for Joachim Andersen og dermed kommer til at danne duo med Andreas Christensen i midterforsvaret.

Et af de store danske spørgsmål er, hvem der starter inde i offensiven. Mikkel Damsgaard har haft en svær efterårssæson, men han har været en af Kasper Hjulmands foretrukkende kort i offensiven. I den seneste landsholdssamling til kampene mod Kroatien og Frankrig fik han et indhop mod kroaterne og mod Frankrig blev det til en startplads. Spørgsmålet er om den manglende faste spilletid i Brentford kommer til at koste ham, og når man samtidig har en brandvarm Jesper Lindstrøm fra Frankfurt rendende, vil Hjulmand komme til at gøre sig overvejelser om Lindstrøm skal starte inde.

Noget der formentlig giver Kasper Hjulmand lidt en kattepine er situationen omkring Thomas Delaney. Han har ikke fået meget spilletid i løbet af efteråret for Sevilla, men han er en af landstrænerens tro væbnere. Det forventes, at han skifter klub enten i vinterens transfervindue eller til sommer, og det vil rette op på den uholdbare situation, men det ændrer til gengæld ikke på noget her nu. Mod Tunesien kommer Delaney til at starte inde, og med mindre han spiller sig af holdet under VM-slutrunden, forbliver han fast starter for at bevare kontinuiteten. 

En anden plads, der er åben, er på højre back. Joakim Mæhle kommer med statsgaranti til at tage sig af venstre back, men på højre back er der flere alternativer alt efter, hvilken type Kasper Hjulmand vil benytte sig af. Rasmus Nissen, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass og Alexander Bah kan alle spille pladsen, og af de nævnte er Bah næppe i spil. Kigger man på landskampene i kalenderåret 2022 kommer det til at blive enten Nissen eller Wass, der får startpladsen.

Et andet spørgsmål er, hvem der får pladsen som frontangriber. Der er forskellige muligheder alt efter, hvilken type, som Hjulmand vil bruge. Taget i betragtning, at modstanderen er Tunesien, vil Hjulmand formentlig tage valget at spille med en spiller, der naturligt søger ind i feltet og ikke er en dybdeløber som Martin Braithwaite og Yusuf Poulsen. I stedet vil der blive kigget mod enten Kasper Dolberg, Andreas Cornelius og Jonas Wind, hvor fordelen på forhånd er hos Dolberg, der kom på tavlen i den seneste landskamp mod Frankrig.

Uanset, hvem der kommer til at starte inde, er forventningerne til kampen mod Tunesien helt klare. Danmark skal vinde.