Danmark var bagud 26-24 mod Ungarn og kunne være kommet bagud med tre mål i slutningen af kampen, men det hele vendte på en tallerken i slutminutterne. Anført af en sprudlende Louise Burgaard i slutminutterne endte Danmark med at vinde 29-27.

Danmark har fortsat EM-skæbnen i egne hænder, da de besejrede Ungarn, men det holdt hårdt, selvom det på papiret lignede en modstander, som danskerne burde vinde over.

Der manglede dog skarphed i afslutningerne for danskerne. Flere gange i første halvleg brændte især de danske stregspillere oplagte scoringschancer, og derfor var ungarerne ikke til at hægte af.

Ungarn kom i mellemrunden efter kun at have vundet over upåagtede Schweiz i det indledende gruppespil, mens det noget uventet blev til et nederlag til Kroatien på 22-19, og så blev det som ventet til et nederlag til Norge. Ungarerne var derfor pisket til at vinde, hvis de ikke skulle udspille deres rolle, og det var til at se.

De gav alt og var midtvejs i første halvleg foran med 9-8, men danskerne fik sat en prop i forsvarsmæssigt i den sidste del af første halvleg. Det kastede kontrascoringer af sig, og det gjorde, at Danmark gik til pause foran 14-12.

I anden halvleg begyndte nerverne at indfinde sig hos de danske spillere, der ved tidligere lejligheder er gået ned med flaget i netop den del af kampen. Senest halede Sverige meget ind på Danmark i anden halvleg, og i åbningskampen mod Slovenien formøblede danskerne føringen og endte med at tabe.

Ungarn fik udlignet til 19-19 og den første ungarske føring siden første halvleg kom ved 21-20. Det danske angrebsspil manglede flow, og selvom landstræner Jesper Jensen forsøgte med forskellige konstallationer, lykkedes det ikke at få ro på. Derfor kom Ungarn foran med 25-23 med otte minutter igen, og havde muligheden for at komme foran med tre mål.

I slutfasen strammede det danske forsvar sig an, og så trådte de danske individuelister i karakter angrebsmæssigt. Mie Højlund og Anne Mette Hansen leverede scoringer, der fik danskerne tilbage i kampen, og i de to sidste angreb var det Louise Burgaards tur til at slå til, da hun med to projektiler sendte danskerne i front med 29-27.

Med knap et halvt minut igen afgjorde Sandra Toft kampen. Toft blev sat ind på et straffekast, og hun pillede den ungarske skytte, og så kunne danskerne i sikker stil køre bolden rundt i sidste angreb, og lade sig hylde for en sejr på 29-27.

Næste gang Danmark skal i aktion er på lørdag mod Kroatien.