Hvis vi vil holde fast i et sundhedsvæsen, der bare nogenlunde kan levere på behandlingsbehovet, kræver det vilje til at investere i den radikale innovation af det. Derfor bør sundhedsdagsordenen for en ny regering også være en investerings- og reformdagsorden, mener Danske Regioner.

Mens politikerne forhandler om en ny regering har Danske Regioner allerede i flere år arbejdet på at sætte en ny dagsorden for, hvordan sundhedsvæsenet skal udvikle sig.

Tirsdag var Danske Regioner medarrangører ved et Sundhedspolitisk Topmøde sammen med Dansk Erhverv, IT-Branchen, medico-industrien, Sundhed Danmark og DiaLAb. Her var beskeden fra Danske Regioners formand Anders Kühnau klar:

– Vi kan ikke levere et bæredygtigt sundhedsvæsen i fremtiden med fortidens værktøjer. Hvis vi vil holde fast i et sundhedsvæsen, der bare nogenlunde kan levere på behandlingsbehovet, kræver det derfor vilje til at investere i den radikale innovation af det. Derfor bør sundhedsdagsordenen for en ny regering også være en investerings- og reformdagsorden, sagde Anders Kühnau.

Læs Danske Regioners formands tale på det Sundhedspolitiske Topmøde