En dansk sejr uanset størrelsen viste sig at være nok mod Australien, men danskerne tabte og er ude af VM 2022.

Den danske VM-skæbne var ikke helt i egne hænder, da Tunesien ikke måtte vinde med mere end Danmark. Hvis danskerne til gengæld vandt med et mål samtidig med, at Tunesien vandt med et mål var der nok at tage højde for, da det så ville blev afgjort på antallet af gule kort, hvor de før kampen stod helt lige med fire til begge hold.

Med reglerne på plads blev der blæst til angreb for en dansk sejr. Landstræner Kasper Hjulmand havde bænket anfører Simon Kjær, og denne gang var det ikke pga. en skade. Han stillede op med kun to midterforsvarer, som indikererede, at danskerne benhårdt ville jagte en sejr.

På top var Martin Braithwaite blevet foretrukket, mens Andreas Skov Olsen og Jesper Lindstrøm indtog de danske kanter, og fra start var det et dansk hold, der pressede på, men ind kom bolden ikke. I stedet var det den gamle sang om, at danskerne havde bolden meget uden at blive farlige, og derfor var pausestillingen 0-0 trods en dansk boldbesiddelse på 66 procent.

Pausen benyttede Hjulmand til at satse endnu mere offensivt. Benfica-backen Alexander Bah kom igen i spil, og han erstattede Rasmus Nissen og skulle sætte fut i den danske offensiv, der havde virket tam, men det forblev den.

Bedst som Danmark havde indstillet sig på yderligere en satsning slog Australien til. I det 59. minut erstattede Kasper Dolberg Braithwaite og Mikkel Damsgaard afløste Mathias Jensen, men de nåede knap at blive bragt i spil før netmaskerne blafrede bag Kasper Schmeichel. Mathew Leckie slog til og sendte Australien på kurs mod videre avancement.

Efter 71 minutteer lignede det, at heldet tilsmilede danskerne, men ak. Kasper Dolberg gik i græsset i det australske felt, og dommeren pegede på straffesparkspletten, men det viste sig, at der var offside og dermed udeblev den mulige udligning.

Danskerne kastede alt frem i slutminutterne, men ind ville bolden ikke. Dermed blev det til en dansk VM-skuffelse i Qatar.