Det danske kvindelandshold blev ramt af to coronatilfælde tidligere onsdag. Alligevel blev det til en sejr mod Norge, som holdet besejrede med 31-29, som betyder, at danskerne i semifinalen møder Montenegro.

Kaja Kamp blev kaldt til den danske EM-trup som træningsspiller, da danskerne var udfordret på stregpositionen, men med sig i kufferten havde hun tilsyneladende taget en omgang covid-19. I hvert fald blev hun testet positiv onsdag, og det samme blev den assisterende landstræner, Lars Jørgensen.

Det var derfor en rørt Jesper Jensen, der stillede op til interview efter kampen. Hans tanker var hos de coronaramte, hvor især fraværet af Lars Jørgensen var noget, der fik følelserne ud på tøjet for landstræneren, der kunne se sit mandskab vinde over Norge for første gang i syv år, og den sejr betyder alverden.

Sejren over Norge betyder, at man undgår de suveræne franskmænd i semifinalen. Frankrig har været outstandning hidtil ved EM-slutrunden og har været udråbt som en skrækmodstander i en semifinale, og derfor ville både Norge og Danmark gøre alt for at undgå dem, da Montenegro, den anden modstander, er noget mere overkommelig.

De danske betingelser var ikke i top. Foruden coronatilfældene, der har givet en hektisk dag, blev Mie Højlund skadet undervejs i opgøret, da hun vred om. Danskerne var i dele af første halvleg, men det var dog Norge, der gik til pause foran 13-12.

I anden halvleg var der fortsat skiftende føringer. Ingen af de to nationer ville give sig, men hen mod slutningen af kampen fik danskerne momentum. Anne Mette Hansen tog ansvar angrebsmæssigt. Sidste gang nordmændene nåede at være i front i opgøret var ved stillingen 20-19, og så fik Danmark overtaget.

Norge udlignede til 24-24, men så trak danskerne fra med tre mål i træk. Den danske føring nåede op på 29-25 inden, at der i de sidste minutter blev lidt spænding, da Danmark blev ramt af to udvisninger. Et mål af Simone Petersen til 30-28 fik dog sat ro på, og derfor endte det med en dansk sejr på 31-29.