Der var VAR-drama og annullerede mål undervejs i Danmarks VM-åbningskamp mod Tunesien, men kampen forblev uden mål.

Danmark var på forhånd udråbt som favorit til at vinde kampen mod nordafrikaneren, som nød stor opbakning fra lægterne. Store dele af stadionet var fyldt med ellevilde tunesiske fans, der skabte en heksekedel i udkanten af Doha, hvor tilskuerne kunne se Tunesien komme bedst fra start.

Tunesien fik bolden i mål efter 22 minutter. OB-spilleren Issam Jebali var stukket afsted i dybden, men Joakim Andersen var opmærksom og trådte frem til midterlinjen og dermed var tunseren offside, da han tog sit løb og ellers stak af fra det danske forsvar, der så tungt ud i situationen.

Jebali fortsatte med at værre farlig. Kasper Schmeichel var igennem hele kampen sikkerheden selv, og i en direkte duel mod den tunesiske angriber efter 41 minutter blev den danske keeper igen den store, da han reddede forsøget.

I anden halvleg var det Danmarks tur til at få annulleret et mål. Mikkel Damsgaard fik bolden i kassen efter 55 minutter, da han fik fat i en løs bold fra et forsøg fra Andreas Skov Olsen. Da Damsgaard fik fat i kuglen var han dog i offsideposition.

Minuttet efter var Kasper Dolberg på spil. Christian Eriksen smækkede bolden ind i feltet til til angriberen, men forsøget røg forbi mål.

Så var det ellers tid til at blande de danske kort med 25 minutter igen. Anfører Simon Kjær blev pillet ud sammen med Andreas Skov Olsen og Kasper Dolberg, og ind i stedet kom Mathias Jensen, Jesper Lindstrøm og Andreas Cornelius.

Alle tre kom i fokus på hver deres måde. Jensen viste en god pasningsfod i det danske opspil, mens de to sidstnævnte blev impliceret i chancer. 

Først var det Christian Eriksen, der blev farlig. Han tog et raid mod feltet inde på midten, og bankede bolden på kassen, men ind gik bolden ikke. På det efterfølgende hjørnespark burde Cornelius have fået Danmark i front. Andreas Christensen headede bolden på tværs til angriberen, som på forunderligvis ramte stolpen trods, at han var helt fri.

I slutfasen var det danske pres ikke massivt, men chancer blev der. I kampens overtid tog Jesper Lindstrøm sagen i egen hånd, og bankede bolden på mål med et frækt, krøllet spark, som den tunesiske keeper med nød og næppe fik slået ud til hjørnespark. Kort tid efter var det tid til at VAR-gennemsyn for muligt straffespark til Danmark, da der var en episode med mulig hånd på bolden, men fløjten forblev tavs. Derfor endte Danmarks åbningskamp 0-0.

Næste gang Danmark løber på banen til VM er på lørdag mod Frankrig.