Danskerne stod for forventningspresset, og sejrede i åbningskampen til EM-slutrunden i håndbold, hvor Montenegro blev besejret 30-21.

Det er en kliché, men torsdag blev det bekræftet. Åbningskampe er noget specielt, og det har flere nationer ved slutrunden måtte sande, og værst gik det for de ungarske værter, som indkasserede et nederlag på 31-28 til Holland.

Danskerne var i kontrol fra start til slut mod Montenegro, og så kan man leve med, at det ikke var kønt helt vejen igennem, men når Danmark kan vinde med ni mål, uden at spille sig fuldt ud, har man gjort det godt. Kigger man samtidig på, at der var polemik om, hvem Montenegro overhovedet stillede op med, så er det mere end godkendt.

Grundstammen med især Niklas Landin i kassen, og de tre M’er, Magnus, Mikkel og Mathias i fokus offensivt, gav danskerne en perfekt start. Mikkel Hansen boltrede sig målscorermæssigt, Magnus Saugstrup spidsede kontrafasen sikkert af, mens Mathias Gidsel var den lynhurtige hvirvelvind, der enten scorede eller fik straffekast.

Landin pillede tre straffekast i første halvleg og havde generelt flere store redninger på de montenegrinske skytter, der havde stor respekt for den danske landsholdsanfører. Det var ellers ikke, fordi Niklas Landin altid fik stor hjælp af forsvaret, der i midtzonen var udfordret, da Saugstrup blev taget ud.

Alligevel blev det til en dansk pauseføring på 18-10. Med den store føring så landstræner Nikolaj Jacobsen muligheden for at skifte ud fra start. Johan Hansen og Magnus Landin kom ind på hver deres fløj, og angrebsmæssigt blev det til minutter til Mads Mensah og Jacob Holm. Indskiftningen af den yngste af Landin-brødrene betød, at forsvaret blev lavet en smule om, da han dækkede backen for at give danskerne muligheden for at lade en bagspiller stå en fløj forsvarsmæssigt.

Der begyndte at indfinde sig fejl i det danske angrebsspil, og det var Nikoolaj Jacobsen langt fra tilfreds med. Midtvejs i anden halvleg konstaterede han højlydt under en timeout, at nu var danskerne altså bagud med to mål i anden halvleg, og det var en kraftig hentydning til, at danskerne skulle steppe og som minimum vinde anden halvleg, selvom den danske sejr ikke var i fare.

Jacobsen fik sin vilje. Mads Mensah tog dirigentstokken angrebsmæssigt, og i kassen tog Landin fortsat fra, og det endte med at give en sikker dansk sejr på 30-21. Næste gang danskerne løber på banen til EM er på lørdag mod Slovenien.