En 58-årig midtjysk kvinde skal syv år i fængsel. Det var konklusionen, da Retten i Herning i dag dømte kvinden for at have udsat en 15 måneder gammel pige for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter, så pigen efterfølgende døde af sine kvæstelser.

Det var i november 2019, den nu dømte havde en 15 måneder gammel pige i gæstedagpleje. I dag, mandag den 5. september 2022, blev den 58-årige kvinde dømt for – under særligt skærpende omstændigheder – at have udsat pigen for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge. Ifølge dommen udsatte dagplejeren i løbet af dagen den 28. november 2019 pigen mindst to slag i hovedet med en stump genstand eller slog hendes hoved mod en fast overflade, så pigen efterfølgende døde af sine kvæstelser. Straffen blev fastsat til 7 års fængsel.

– Det er en meget alvorlig sag. Den dømte var ansat til at passe på – og drage omsorg for det barn, som hun nu er dømt for at have udsat for så grov vold, at det kostede barnet livet. Det mener jeg, at straffen afspejler.

Sådan siger specialanklager Pia Koudahl, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden den 18. juni 2021. Sagen har været behandlet som en nævningesag ved Retten i Herning.

Kvinden har hele tiden nægtet sig skyldig og ankede dommen til frifindelse.