Firkantt har ligget i containerbyen i Fredericia indtil den blev revet ned, og siden har Susanne Petersen holdt butikken åben på webshoppen, men det er nu lavet om.

Tidligere var Firkantt en del af fællesskabet i C-byen. Susanne Petersen, der kaldes Sus i daglig tale, var at finde i den ene container, hvor hun solgte tøj. Trofast åbnede hun containerbutikken i weekenden og ved andre anledninger, men siden containerne blev revet ned som følge af udviklingen i Kanalbyen, har Firkantt ikke haft en fysisk butik.

Nu er Firkantt igen åbnet fysisk, men ikke i samme forstand som tidligere. Der er tale om et showroom, som butikken slog dørene op for i lørdags i Danmarksgade 44, men det var ikke planen, at Sus, skulle åbne fysisk butik igen.

– Jeg har ikke gjort mig så mange tanker, det er virkelig spontant, siger hun.

At det skete spontant med lokalet i Danmarkgade 44 er også rimelig åbentlyst. Lokalet er først lige blevet ledigt, og det var ved lidt af en tilfældighed, at Sus blev opmærksom på det.

– Det er et dele lån, så det er ikke en butik som sådan. Og så holder jeg åbent engang imellem i weekenden, ligesom i Kanalbyen. Det opstod på den måde, at Berit, der har Sund i centrum, ringede til mig og sagde det. Hun har flere lokaler, som hun vil af med, og så fik jeg lov til at låne det her, siger Sus, der har netop Berit som kunde:

– Jeg havde egentlig bare tænkt mig at køre min webshop videre som hidtil, men for 14 dages tid siden kontaktede Berit mig. Hun har fulgt mig siden C-byen, og så talte vi lidt sammen og fandt ud af det.

I forhold til C-byen er det nogle helt andre rammer i Danmarksgade for Firkantt.

– Ja, det er varmere her, udbryder Sus med et grin.

Sus ved ikke, hvad hun skal forvente af det nye showroom, men det kan være et springbræt til noget større.

– Jeg har altid haft en drøm om at have min egen butik, så det kan være et springbræt ,men det kan også være en lukning. Det ved man aldrig, fortæller Sus.

At åbne noget op i den her tid, hvor der er energikrise, hænger ikke så godt sammen og det har Sus hørt fra en del efterhånden

 – Men man skal slå til, når man får chancen. Tingene kommer nogen gange til en, og så må man slå til. Jeg har ikke sovet meget i det seneste stykke tid, slutter Sus Petersen, der ikke kommer til at have faste åbningstider.

Åbningstiderne vil løbende blive offentliggjort på Firkantts Facebook-side.