Nye Borgerliges Karsten Byrgesen er klar i mælet. I Nye Borgerlige gør man som man siger, og står ved det, og derfor skal man stemme på ham, siger folketingskandidaten.

Valgkampen er ved at være ovre, og det er tid til at gøre status på, hvordan det er gået er inden, at danskerne skal til stemmeurerne.

– Det har været en fin valgkamp. Jeg har været til debatter i hele storkredsen, så det er jeg glad for. Det har været vigtig at være synlig mange steder for mig, og det er jeg lykkedes med. Jeg har fået stor opbakning af mit kampagneteam, og uden dem kunne det ikke have ladet sig gøre at være så synlig som jeg har været, siger Byrgesen.

Tonen på sociale medier kan være hård under en valgkamp, men i gaderne har Karsten Byrgesen ikke oplevet negative ytringer rettet mod hans person.

– Nej, det har jeg ikke. Jeg er heller ikke en karakter man heller udfordrer på den måde, men jeg har oplevet kandidater, som jeg har stået med, har sagt, at de blå kun vil sådan og sådan. Det er jeg træt af. Hvis de vil udfordre mig, kan man bare gør det. I Nye Borgerlige er vi kendt for at gøre som vi siger, og sige hvad vi mener, siger Byrgesen.

Nye Borgerlige-kandidaten har turneret rundt i det meste af storkredsen. Lige fra helt ude på vestkysten, til Vejen, Billund og Fredericia, og én ting har vælgerne haft til fælles.

– Jeg synes, at der er mange bekymringer omkring tryghed, trivsel og mistrivsel. Jeg forstår bekymringen. Mette Frederiksen sendte eleverne hjem fra skolen og man fik opfattelsen af, at det var dommedag og det var aldrig nogensinde meningen  at det skulle derhen. Hun greb det forkert an, og derfor har vi en skrækjaget befolkning. Det tager mange år at rette op på, siger Byrgesen med henvisning til nedlukningen under coronapandemien.

Det er ikke kun håndteringen af eksempelvis folkeskoleeleverne under pandemien, der har fyldt. Blandt andet klimaet, hvor der i Trekantområdet specielt er fokus på klapningen ved Trelde-Næs.

– Jeg tager alle de indtryk med. Folk er optaget af klima og miljø og det passer til mig. Jeg er en miljøforkæmper. En mediemand har undersøgt, hvem der har udtalt sig mest om klima, og i Fredericia har han sagt, at det er mig, siger Byrgesen.

I valgkampen er der i Fredericia-området talt meget om nærhospitaler, men Byrgesen vil mere end det. Han vil sætte fokus på de psykisk sårbare, som han ikke mener har det optimale forhold pt.

– I Nye Borgerlige kan vi se, at der opføres supersygehuse, men hvad har det med psyken at gøre? Der sker der ikke noget. Vi foreslår, at der i Trekantområdet skal laves et Universitetshospital for psykisk syge og grunden til, at det skal ligge her, vi har universitet i Aarhus, Esbjerg, Kolding og Odense, så det skal være så stort, at man kan indlægges og behandles. Som det er nu kan man dårligt komme ind, og bliver sendt hjem med det samme, udtaler Karsten Byrgesen.

På spørgsmålet om, hvorfor man skal stemme på Byrgesen er han klar i mælet.

– Det skal man, fordi jeg siger tingene klart. Jeg har en politisk linje, og jeg evner at have politisk lederskab, slutter han.