Dansk Folkepartis Palle Dahl, der sidder i byrådet i Fredericia, er ikke på sociale medier. Han tænker, at det er spild af tid, og han mener, at han under valgkampen i 2021 viste, at man sagtens kan føre valgkamp uden sociale medier, selvom det taler imod den digitale verden, der er i dagens Danmark.

At være byrådsmedlem uden at være på sociale medier kan virke som utopi, men ikke desto mindre er det tilfældet for 62-årige Palle Dahl.

– Det har aldrig sagt mig noget. Jeg har fået antiparti mod det. Uanset om man ser tv, læser aviser og sådan noget, så siger de gå ind på Facebook og tilmeld dig. Hvorfor skal de medie styre vores tilværelse? Det er der ingen grund til. Jeg har diskuteret det med mine børn, der har sagt, at jeg kan følge med i, hvad der sker. Jeg siger, at de kan ringe til mig eller skrive en sms, hvis de vil noget. Jeg holder mig opdateret via nyhedsmedierne, siger Palle Dahl.

Selvom Palle ikke er på eksempelvis Facebook, så har han hørt om, når politiske kollegaer er kommet i modvind på det sociale medie. Det mener Palle Dahl, at han undgår, når han ikke selv er på.

– Da vi i tidernes morgen lavede opstillingsmøde sagde jeg, at jeg ville stille op og røg på listen som nummer fem. Det handler om tillid, når man er i byrådet. Jeg har stor berøringsflade i Fredericia, hvor jeg har boet i 62 år. Jeg kender nærmest gud og hver mand, og de ved, at jeg mener det jeg siger. Lokalpolitik handler om tillid, det handler ikke om sociale medier, hvor man kan hænges ud for alt muligt, siger han.

I hverdagen kan et typisk samtaleemne med familien være, om man har set noget bestemt på Facebook. Der kan Palle ikke være med.

– Alle spørger om jeg har set et eller andet på på Facebook, og så spørger de hvorfor jeg ikke har set det, og det er fordi jeg ikke er på. Det var først i januar, da jeg var blevet valgt ind i byrådet, at jeg fandt ud af hvad SOME betyder. Jeg vidste ikke, om det var ligesom me too eller sådan noget, men jeg fik at vide, at det altså er sociale medier, siger han.

Netop episoden i janaur var en sjov en af slagsene. En udefrakommende person, der ikke kender Palle Dahl, stod og holdt et oplæg, og fik nævnt sociale medier.

– Det var første byrådssamling. Der blev sagt, at vi kunne takke de sociale medier for den gode valgkamp vi havde haft, og så sagde jeg: Hvad? Hun sagde Facebook og sådan noget og sagde, at det ikke kunne lade sig gøre at blive valgt uden, da jeg sagde, at jeg ikke er på, men jeg fik altså 189 stemmer uden at være på Facebook. Vedkommende sagde det passer ikke, men de andre byrødder sagde det passer, at jeg ikke er på og jeg har klaret det uden, siger Palle Dahl og slår fast:

– Facebook skal ikke styre min tilværelse. Det er nemt at komme med sure opstod. Jeg er ligeglad med hvad der sker derinde. Unge er afhængig af det, og hvor mange timer bruger de ikke på det. Man har nærmest ikke noget liv.

Selvom det skinner igennem, at Palle Dahl bestemt ikke er fan af sociale medier, vil han ikke afvise han kan være nødt til at komme på.

– Jeg vil ikke afvise, at jeg kommer på. Så er jeg utroværdig, hvis jeg havner der. Det kan være jeg bliver nødt til det for at følge med i noget, siger Dahl.

Et eksempel på, hvor Palle Dahl skal opdateres på tingene, er i Dansk Folkepartis lokale vælgerforening, hvor der er en lukket gruppe. Det er der dog en løsning på.

-Jeg får en mail personligt om hvad der sker, og de har spurgt, om de skal oprette en profil for mig. Jeg får en mail, og det er fint. Jeg er ikke oldnordisk med breve, papir og blyant, men jeg vil ikke tvinges til at være på sociale medier for at få informationer, siger Palle Dahl, der afviser at gå på sociale medier for at føre valgkamp:

– Nej, mine budskaber kommer ud uden. Folk kender mine holdninger, så hvorfor skulle jeg gøre det for offentlighedens skyld? Jeg vil hellere tale med folk direkte, slutter Palle Dahl.