Det blæser godt derude, og for mange føles det ekstra koldt efter en varm start på november måned.

Den kraftige vind forsætter de kommende dage, hvor der vil blæse en frisk vind til kuling fra øst og sydøst, stedvis med vindstød op til hård eller stormende kuling.

– Den kraftige vind er resultatet af, at Danmark ligger på grænsen mellem to luftmasser. Et højtryk over Nordskandinavien fører kold luft fra Ishavet ned over Finland, vestlige Rusland og Baltikum, og videre mod Danmark. Over Atlanten bevæger lavtryk sig mod øst, og derefter op langs Storbritannien, og de tilhørende fronter med regn og lunere luft presser sig frem mod Danmark fra sydvest, siger meteorolog Anja Bodholdt og fortsætter:

– Det bliver gradvis koldere, og i løbet af fredagen ser den kolde luft ud til at vinde længere frem, sådan at vi i weekenden ender med dagtemperaturer fra lige over frysepunktet til 3-4 graders varme og udbredt nattefrost. Samtidig er der udsigt til efterårets første vinterlige byger. Her er det især på Bornholm og ved kyster ud til Kattegat der kan se frem til en helt vinterlig søndag morgen at stå op til.

Efter nattefrosten kommer regnen

– Efter weekenden ser det ud til, at vi igen skal hente vores vejr fra vest, hvilket er lige med stigende temperaturer, altså slut med nattefrost, samt perioder med regn, slutter hun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments