En ægte US Fender lyd på de 2 guitarer og deres forstærker, en velafstemt el-bas og gulvbas, der 100 % matchede stortrommen, samt en tryllekunstner på trommer, banjo, guitar, mundharpe og diverse percussion. Her tilsættes tre flotte vokaler, der både i harmoni og solo var klokkerene. Hvad får man så? Baskery kalder de sig? I denne kønsneutrale tid er det en fornøjelse at se tre solide kvindelige musikalske håndværkere på scenen i Tøjhuset, der med talent, selvtillid og musikalsk erfaring gav den gas.

Sjælden opleves så hårdt arbejdende musikere, Stilart? første sæt er nem at bedømme, da de hovedsagelig spillede gamle Niel Young numre fra hans tidligere tid, andet sæt  var baseret på egne kompositioner mv. og kan bedst betegnes som et spændende miks af alternativ Americana folk/rock tilsat et snert af punk og ”no bullshit” fandenivoldskhed som kun solide rutinerede musikere kan tillade sig at udføre.

Baskery bestående af de tre søstre Greta (trommer, guitar, banjo, mundharpe og percussion), Stella (Elbas og gulvbas) og Sunniva Bondesson (Guitar, mundharpe og lidt af hvert). Bandet kommer fra en musikalsk familie, hvor de især spillede sammen med deres fader, der var trommeslager og en form for ”one mand band”, de spillede hovedsagelig covers i Rockabilly stilen, da faderen valgte at gå ud overtog Greta trommerne og de tre søstre forsatte med at spille. En god idé, da de nu har turneret i det meste af Europa, USA og den øvrige verden, de rejser stort set hen, hvor de bliver tilbudt at spille – et rigtig ”traveling band”.

Deres første album, Fall Among Thieves, blev udgivet i Europa i 2008 og i Storbritannien i januar 2009. New Friends, deres andet album blev udgivet i 2011 med deres tredje album Little Wild Life udgivet i 2013/2014, Coyote and Sirens fra 2018. Greta nævner at et nyt album er på vej med egne kompositioner, kun det sidste ”down miks” skal færdiggøres.

Baskery er, hvad der sker, når du filtrerer amerikansk ”roots-music” som blue gras, hillbilly punk, pop og lidt AC/DC gennem tre svenske søstre, der trækker på larmende rockabilly-historik fra deres musikalske rødder, for på denne måde at skabe en unik stil og lyd.

Den fede Fender-lyd skaber Greta med en Fender Deluxe Reverb forstærker og Sunniva med en Fender Vibrolux forstærker begge tilsat en søsterlig blanding af kærlig strengeleg på Fender guitarer.

Den musikalsk multitasking ses bedst hos Greta, der ofte håndterer tre instrumenter på samme tid. På spørgsmålet om, hvordan hun mestre dette så det ser så let ud, siger hun, at det ligger i generne efter faderen, sikke en beskedenhed fra en ægte multi-instrumentalist.

Efter covid er de konstant på tour, de kommer tilbage til Danmark i februar. De er seje kvinder, de har ikke et hold med dem, så de slæber selv alle instrumenter og sætter op, turnebussen er ”bare” en lille varevogn. Godt gået.

Sunniva bor i Berlin, Greta i England og Stella i Stockholm og på spørgsmålet om hvordan de øver, er det lange svar, det gør vi ikke. Søstergenet gør de egentlig kun øver nye numre op til pladeindspilninger.

Baskery er et band, der bygger på familien og hvad tre mennesker kan gøre sammen, når man ikke lader janteloven overtage, men lader det musikalske hjerte lede sig. Alle tre søstre synger som engle, MEN her kommer så anmelderens eneste lille ups. Deres flerstemmige harmonier er skarpe, også i unison er de alle gode. Men, men, men de synger ofte samtidig ”lead” med tre vokaler og anmelderen bemærkede, hvor der var solovokal og to ekstra stemmer som kor i passager var de alle skarpere og lydbillede blev meget bredere, i et acapella nummer som vist nok var en form for svensk fulde sang, viste de deres evner til at harmonisere og det var topklasse.

Dygtige musikere, dejlige at tale med, smukke at se på og super professionelle i deres fremføring på scenen med god kontakt til publikum, via et skandinavisk / engelsk sprog, hvor alle i et hjertevarmt selskab bare hyggede sig.

Kære piger, tak for en stor musikoplevelse, kære Greta tak for du tog tid til denne anmelder og lad mig vide hvornår i kommer igen. Jeg vil da sidde på første række igen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments