Resultatet af Minkkommissionen var en sønderlemmende kritik af regeringens håndtering af aflivning af Mink under coronakrisen. Men især embedsfolkene fik hård kritik. På trods af dette er ingen af dem blevet hjemsendt, ligesom regeringen fortsat ignorerer kritikkens alvorlige karakter.

Som et resultat af kritikken af Mette Frederiksens departementschef, Barbara Bertelsen, er hun nu blevet tildelt en advarsel. På den baggrund udtaler hun i en pressemeddelelse fra Statsministeriet, at hun tager advarslen til efterretning og accepterer den. Dermed forbliver hun chef for Statsministeriet, på trods af den voldsomme kritik fra Minkkommissionen. Samtidig udtrykker hun ingen beklagelse for forløbet, hvor det viste sig at regeringen handlede uden lovhjemmel, da man traf beslutning om at nedlægge Minkerhvervet i Danmark og forlange alle mink aflivet.

”Minkkommissionens rapport rejser markant kritik af processen, der førte til beslutningen om, at det var nødvendigt at aflive alle mink i Danmark – herunder min rolle som departementschef i Statsministeriet i forbindelse med forløbet. Det tager jeg selvfølgelig alvorligt. Jeg har nu modtaget afgørelsen i min sag, der betyder, at jeg har modtaget en advarsel, jf. tjenestemandsloven. Den har jeg taget til efterretning og accepteret, skriver Barbara Bertelsen.

Statsminister Mette Frederiksen har endnu ikke udskrevet valg, men Det Radikale Venstre har betinget sig, at det sker inden Folketinget genoptager deres arbejde.