Fredericia Kommune har i dag modtaget et brev fra Ankestyrelsen, der bekræfter, at Ankestyrelsen går ind i sagen om, at byrådsmedlem Lars Ejby Pedersens ægtefælle, Kirsten Blæhr er koncernchef for Familieafdelingen i Fredericia Kommune, samt at Lars Ejby Pedersen er medlem af kommunens økonomiudvalg. AVISEN åbnede emnet om mulige habilitetsproblemer den 11. april 2021. Vi har gentagende gange spurgt forvaltningen, om de finder, at der er problemer. Lars Ejby Pedersen har gentagende gange afvist, at der skulle være problemer i dette forhold. Nu er Ankestyrelsen på baggrund af medieinteressen blevet opmærksomme på sagen.

I den forbindelse beder Ankestyrelsen nu Fredericia Kommune om en udtalelse, inden en høring om en mulig tilsynssag.

“Vi skal bruge udtalelsen til at vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag. Vi henviser til kapitel VI i kommunestyrelsesloven. Vi beder kommunen om særligt at redegøre for kommunens vurdering af Lars Ejbys mulige generelle inhabilitet i økonomiudvalget efter styrelseslovens § 29, stk. 5, litra b. Vi beder om at få udtalelsen inden fire uger,” skriver Ankestyrelsen.

Konstitueret kommunaldirektør, Camilla Nowak, har derfor i en e-mail denne aften orienteret byrådet om, at Team Jura vil lave et kort følgebrev til Ankestyrelsen vedhæftet det notat med bilag som allerede er udarbejdet og behandlet i KL, som byrådet fik tilsendt i mandags.  Ankestyrelsen vil så på det grundlag tage stilling til, hvorvidt de vil gå videre med sagen.

Læs også:

5 1 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Søren Haastrup løsgænger KV21
Søren Haastrup løsgænger KV21 (@soerenhaastrup)
20:10 - 6. maj 2021 20:10

Ny drejning i denne sag. Intet er selvfølgelig afgjort, men når Ankestyrelsen finder interesse i at kigge nærmere på denne sag så er der selvsagt fordi den ikke ligger lige til højrebenet som værende helt uden problemer.

Men som jeg har skrevet om før så er jura et og etik og moral noget helt helt andet.

Den helt tillukkede stil som især Socialdemokratiet har stået for gør, at der igen og igen kan stilles spørgsmålstegn ved hvordan tingene bliver gjort. Havde man dog bare stået for åbenhed, gennemsigtighed og reel borgerinddragelse så havde vi ikke oplevet alt det vi ser nu der vælter ud i medierne.