Det åbentlyse spørgsmål efter FC Fredericias blamage mod Næstved er, om det har fået bægeret til at flyde over for FC Fredericias sportslige ledelse. Det vil kunne give en chokeffekt, men med kun en spillerunde tilbage inden VM-pausen, vil det ikke give mening at gøre noget her og nu.

Det er ikke unormalt, at Michael Hansen, Stig Pedersen og Morten Rahbek har en samtale efter en kamp. Det gør de efter hver kamp, men søndag trak det ud. Spillerne var længe inde i omklædningsrummet, og da døren omsider gik op efter omkring 15 minutter var det med en besked til den ventende presse om at trække helt ud af den lange gang ved omklædningsrummene under Arena Næstved, der støder op til byens fodboldstadion.

I omkring 25 minutters tid var de inde i et tilstødende lokale til omklædningsrummet og talte sammen alt imens man kunne se den ene spiller efter den anden traske ind i bussen med slukkede miner. Selv rettighedshaverne fra Viaplay havde på det tidspunkt ikke kunnet få en reaktion FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Da dele af bestyrelsen og Stig Pedersen endelig kom op ad trappen var det med Michael Hansen i baggrunden. Mens de tre hilste på pressen, så var det tid til Hansen for at svare på pressens spørgsmål, og én ting, der stod helt fast var, at han mener han kan føre holdet ud af den krise, som de er inde i.

Uanset, hvad FC Fredericias ledelse går med af tanker, vil det være usandsynligt, hvis ikke Michael Hansen er FC Fredericia-træner på  søndag, når holdet spiller mod FC Helsingør. Med kun en kamp igen, inden en lang pause, vil det slet ikke give nogen mening at lede efter en midlertidig løsning, der kan tage over for den ene kamp.

Til gengæld kan ledelsen med rette stille sig spørgsmålet: Er Michael Hansen den rette træner til at få FC Fredericia til at overleve i denne sæsons NordicBet Liga? Alarmklokkerne må uomtvisteligt ringe. Den præstation, som FC Fredericia leverede mod Næstved, var under al kritik, og særligt spillernes udtryk, der vidnede om mangel på selvtillid, må have givet stof til eftertanke.

adp-as.dk

Skulle FC Fredericias ledelse vælge at se i retning mod en ny træner er det oplagte svar på, hvem det skal være, en gammel kending. Peter Sørensen står uden trænerjob efter, at han blev fyret i Vejle, og med hans fortid i FC Fredericia kender han også direktør Stig Pedersen og bestyrelsesformand Morten Rahbek. Sørensen er garant for at sige tingene som de er, og være en kontant træner, der kan ruske op i et fodboldhold. I den situation, som FC Fredericia er i lige nu, er det en trænertype, som holdet vil have gavn af. Tidligere har Peter Sørensen vist sig at være en redningsmand, da han i 2014/15 afløste Nicolai Wael, som havde efterladt fredericianerne i en nedrykningstruet situation. Med en slutspurt lykkedes det Peter Sørensen at sikre FC Fredericia overlevelse.

En dark horse, der kunne være i spil, hvis der skal en ny træner til, er Morten Dahm Kjærgaard. Med stor succes er han cheftræner i Aarhus Fremad, der ligger på en flot andenplads i 2. division, hvor de holder hold, der er mere pengestærke end dem, under sig. Kjærgaard var i en lang årrække assistenttræner i FC Fredericia, og var åbentlyst vellidt både på direktionsgangen og blandt spillerne, og det med god grund, når man ser de sportslige resultater, som han har præsteret i Aarhus Fremad.

Spørgsmålet er, hvor længe FC Fredericia tør vente med at reagere, hvis de vil have en ny træner. Lige nu er der tre point op til overlevelse, men worst case er der seks point op, når holdet går til VM-pause. Til foråret venter der 15 spillerunder, hvor de fem er i grundspillet, og de sidste ti er i direkte dueller mod de øvrige hold i nedrykningsspillet. Det er mange point, der er at spille om, og så er spørgsmålet, om FC Fredericias ledelse vurdere, om Hansen kan vende det. Op til sæsonen var der en meget stor udskiftning, og det er især det fredericianerne har lidt under. Holdet er på ingen måder sammenspillet, og når sådan et hold først rammer modgang, så kan korthuset let falde sammen, og det er dét, der er sket i løbet af efteråret.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments