Hvis man kigger på det pointmæssigt har Fredericia Håndboldklub ikke forbedret sig i den første halvdel af grundspillet, hvis man sammenligner med sidste sæson. Der er tydelige eksempler på, at topniveauet er højere, men bundniveauet skal hæves.

FHK har nu mødt alle holdene i håndboldligaen minium én gang. Paradoksalt nok havde fredericianerne mødt Skanderborg Aarhus to gange før, at de mødte Nordsjælland Håndbold for første gang i denne sæson, men det er blot en biting i den første del af sæsonen for FHK, der kan analyseres forholdsvis simpelt.

Spiller FHK på hjemmebane kan de slå alle hold, hvis det er den rette dag. Holdet er noteret for seks hjemmekampe i de 14 kampe, der er spillet og blot en enkelt af dem er tabt, og det er til GOG. Hold, som pt. er over FHK i tabellen, har lidt nederlag i thansen ARENA. I den henseende er der tale om KIF Kolding, TTH Holstebro og Skanderborg Aarhus, mens det blev til uafgjort mod Skjern i en kamp, som FHK faktisk burde have vundet. Det efterlader FHK med hjemmekampe mod Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg og Ribe-Esbjerg af holdene, der aktuelt er over fredericianerne i tabellen. Med præstationerne på hjemmebane hidtil er det ikke usandsynligt at hente sejre mod Bjerringbro-Silkeborg og Ribe-Esbjerg 

adp-as.dk

Til gengæld er det et stort problem, at FHK ikke præsterer godt på udebane. Med kampe på udebane, der har været mod blandt andet Mors-Thy og Nordsjælland, burde der på papiret have stået minimum yderligere tre point på kontoen. Udekampene mod Bjerringbro-Silkeborg og Ribe-Esbjerg var efter kampforløbene også kampe, som FHK kunne have vundet, men manglende stabilitet gjorde, at det ikke blev tilfældet.

Og det er der FHK’s problem er. På hjemmebane kan holdet spille som en drøm, men så snart fremmed halgulv betrædes, sker der noget med FHK’erne. Gudmundur Gudmundsson vil ikke præcis sige, hvad han har forsøgt at ændre, men noget tyder altså på, at spillerne ikke har samme tændingsniveau. Det er en tilbagevendende tendens, som FHK også havde ved flere lejligheder, da Jesper Houmark var cheftræner, men med en ny træner og på papiret bedre spillere, burde den slags ikke forekomme. Når der kommer styr på det, så kan FHK for alvor sigte højere i tabellen, fordi topniveauet har vist sig at være til at spille med omkring top-4.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Derfor, når FHK formentlig kommer med i slutspillet i april, vil man få at se FHK ikke bare bliver sat til vægs, som det var tilfældet i sidste sæson. Holdet er et andet sted rent niveaumæssigt, selvom pointantallet taler sit tydelige sprog. I sidste sæson efter 14 kampe var FHK oppe at have 17 point, mens 14 point, som det er tilfældet nu, er status quo med 2020/21-sæsonen. Har FHK derfor ikke rykket sig? Sådan kan man ikke stille det op. Houmark havde stået i spidsen for FHK siden 2016, og Gudmundsson tiltrådte i FHK den 1. juli 2022, og ting tager tid og det skal man huske. Derfor er det nu endnu for tidligt at konkludere, at Gudmundur Gudmundsson ikke kan tage FHK til next level, selvom starten på sæsonen har været en blandet landhandel.