Af Jens Jonatan Steen, Socialdemokratisk folketingskandidat i Fredericia

Vælgerne fortjener svar, når De Konservative de kommende år vil spare intet mindre end 86,5 milliarder på kernevelfærden. Den konservative nulvækst vil ifølge Finansministeriets beregning betyde helt op til 41.000 færre medarbejdere i den offentlige sektor.

Det store spørgsmål er hvem Søren Pape & company vil skære væk? Er det pædagoger, sygeplejersker, politibetjente, soldater, SOSU’er, lærer, socialrådgivere, fængselsbetjente, jordemødre, læger, socialpædagoger eller helt andre velfærdsmedarbejdere, som De Konservative ønsker at vi skal vinke farvel til? Hvem skal væk?

Den økonomiske plan fra Søren Pape vil betyde at pengene IKKE følger med, når der de kommende år bliver flere børn og ældre. Alene antallet af ældre danskere over 70 år vil stige med 125.000 frem mod 2030. Uden flere ressourcer skal færre medarbejdere løse flere og større opgaver.

Den konservative slagplan vil rive tæppet væk under velfærden i Fredericia og resten af kommunerne i trekantområdet.

Det kommer til at øge presset på de hårdtprøvede velfærdsmedarbejdere, forværre de truende rekrutteringsproblemer, forringe kvaliteten af de offentlige velfærdstilbud, forlænge ventetiderne og forværre alle de udfordringer, som vi allerede kender i dag. Farvel til velfærden som vi kender den.

Og som om De Konservative velfærdsnedsabling ikke var slem nok i sig selv, så bliver det kun værre, når man ser på hvad de ønsker at bruge pengene på. Det var nemlig rendyrket fordomsbekræftelse, da Søren Pape trådte frem på Egelund slot i Nordsjælland og præsentere massive skattelettelser til landets allerrigeste. Det var rigmandspolitik for fuld udblæsning.

Ifølge højrefløjstænketanken CEPOS, så vil direktørfamilien scorer intet mindre end 84.500 kroner om året på de konservative skattelettelser. Mens en dagpengemodtager vil lide et tab på 14.100 kroner.

Den konservative rigmandsplan udgør en fundamental trussel mod vores velfærdssamfund. En plan der skal betales med afskaffelse af Arne-pension, titusindvis af færre velfærdsmedarbejdere og dårligere velfærd for os alle sammen. Den er til fordel for direktørfamilien i Nordsjælland og til ulempe for arbejderfamilien i Fredericia.