Anklagemyndigheden i Østjyllands Politi har tiltalt en 53-årig mand for manddrab ved i januar i år at have dræbt sin samlever med adskillige knivstik ud for parrets hjem i Ebeltoft.

Natten til den 23. januar fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 50-årig kvinde var blevet overfaldet og stukket med kniv. Der var hurtigt politi og ambulancer på stedet, men kvindens liv stod ikke til at redde.

Kort efter blev kvindens 53-årige samlever anholdt på en adresse i Aarhus, og han har efterfølgende siddet varetægtsfængslet i sagen.

Havde adskillige læsioner

I anklageskriftet står den 53-årige tiltalt for med to knive at have stukket og skåret sin samlever adskillige gange, hvilket gav 78 læsioner forskellige steder på kroppen.

– De mange stik og læsioner viser, at det har været et meget voldsomt overfald, og ud fra politiets efterforskning er det vores vurdering, at det var den 53-åriges hensigt at slå sin samlever ihjel, siger specialanklager Birgitte Ernst.

Ud over selve drabet er den 53-årige også tiltalt for drabsforsøg ved at have taget et længerevarende kvælertag på samleveren, ligesom han er tiltalt for vold ved i en periode forud for drabet at have slået den 50-årige kvinde flere gange.

Sagen er endnu ikke berammet i retten.

Østjyllands Politi ønsker ikke at give yderligere detaljer om sagen, før sagen kommer i retten.