Folketingsvalget er udskrevet og det bliver på mange måder et afgørende valg for, hvordan de næste fire år i Danmark kommer til at se ud for den almindelige lønmodtager. I 3F vil retten til tidlig pension have et særligt fokus.

Det emne, der ifølge 3F er elementært under valget, er retten til tidlig pension. En ret som statsministerkandidaten, Søren Pape Poulsen (K), går til valg på at afskaffe.

– Retten til tidlig pension skal ikke blot bevares, den skal også udvides med et år, så den følger stigningen i pensionsalderen. Det er absolut nødvendigt, hvis vi vil sikre værdigheden for den almindelige arbejder. Det er ikke kun advokaten eller arkitekten, der skal have et værdigt liv på pension. Anlægsgartneren og asfaltarbejderne har lige så meget ret til et pensionsliv uden smerter, siger forbundsformand Henning Overgaard.

Udskrivelsen af folketingsvalget er også afslutningen på denne regeringsperiode. En periode, hvor 3F er godt tilfredse med stærke resultater leveret af den afgående regering.

– Vi har haft en regering, som har leveret solide resultater for den almindelig lønmodtager. Særligt retten til tidlig pension, men også forhøjelsen af dagpengene og et historisk løft af indsatsen mod social dumping, står tilbage som vigtige og stærke resultater, som vi i 3F er godt tilfredse med, siger Henning Overgaard.

I 3F håber man på, at folketingsvalget vil ende med en regering, der vil fortsætte de gode investeringer i den almindelige arbejder, men også gøre mere for at bekæmpe den stigende ulighed, som den afgående regering ikke er lykkes med.

– Mine klare forventninger til en kommende regering er, at den gør en større indsats for at sikre, at der bliver en mindre afstand mellem de højeste og de laveste indkomster i vores samfund. Den stigende ulighed, vi har været vidner til i årtier, skal bekæmpes, siger Henning Overgaard.

– Valget her bliver afgørende for, hvordan fremtiden ser ud for den danske arbejder. Jeg vil ikke opfordre dig til, hvem du skal stemme på, men jeg vil opfordre dig til at bruge din stemme. Og lige meget hvad resultatet ender med, bliver 3F ved med at kæmpe for den almindelige arbejder. Forhåbentlig vil den kommende regering også det, siger Henning Overgaard.