Den 28-årige mand er sigtet for indbrud i to værksteder og brugstyveri af en bil. Han er nu varetægtsfængslet, mens efterforskningen fortsætter.

En 28-årig mand fra Kolding blev torsdag eftermiddag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger.

Den 28-årige mand er dels sigtet for indbrud i to værksteder i Tønder og i Bevtoft, dels sigtet for brugstyveri af en bil i Tønder.

Den 28-årige blev anholdt torsdag morgen kort før klokken 07.00 i Rødekro i det stjålne køretøj, cirka 30 minutter efter, at bilen var stjålet – og få timer efter indbruddet i værkstedet i Tønder.

Indbruddet i Bevtoft fandt sted den 20. december.

Den sigtede erkendte brugstyveri af køretøjet, men nægtede sig skyldig i indbruddene.

Han tog desuden forbehold for kære af varetægtsfængslingen.

Politi og anklagemyndighed havde i sit grundlag for at begære den 28-årige mand varetægtsfængslet ikke blot skelet til den aktuelle sag, hvor den sigtede kunne påvirke efterforskningen, hvis han var på fri fod.

Myndighederne lagde også vægt på, at manden var særdeles kendt for berigelseskriminalitet og tilbage i november blev prøveløsladt i en sag om blandt andet indbrud og brugstyveri. Og ved at varetægtsfængsle manden, mens efterforskningen står på, undgår man risikoen for nye indbrud og tyverier.

Dommeren var enig i anklagemyndighedens vurdering og fulgte derfor begæringen om varetægtsfængsling.

Yderligere to mænd, en 23-årig mand fra Horsens og en 45-årig mand fra Haderslev, er sigtet i forbindelse med indbruddet i værkstedet i Tønder og brugstyveriet af bilen. Der har dog ifølge anklagemyndighedens vurdering ikke været grundlag for at fremstille de to personer i et grundlovsforhør.