I denne uge er det 10 år siden, at Fredericia Idrætscenter åbnede konceptet: FICNESS. Det har været en stor succes, og i alt 2000 medlemmer dyrker i dag motion i Fredericias største center.

Salgs- og marketingkoordinator Rasmus Hygum Kurtzmann og aktivitets- og sundhedskoordinator Camilla Østergaard ser tilbage på en spændende tid og rejse. Nu skal brugerne fejres.

– Vi tænkte, at det primært skulle handle om noget godt til dem, vi har.  Mange har været med længe, så vi giver noget igen. Vi har derfor besluttet, at der er morgenmad og grillhygge til medlemmerne. Vi har også lavet giveaways, hvor eksempelvis et hold får proteinbar og så videre, siger Rasmus og tilføjer:

– Mange har som sagt været med siden begyndelsen, blandt andet tre damer, som vi inviterede ind til at give en blomst og gavekurv og samtidig fik en snak med dem, om hvad der gør, at de kommer her. De er glade for de mange muligheder med træningscenter, svømmehallen og at man kan spille badminton og så videre her. Vi har skabt et fællesskab herude sammen med brugerne. Vi har også et 60+ hold med hygge, og det var tydeligt, at de kender hinanden på kryds og tværs og det fastholder dem i sundhed og socialt samvær.

Forud er gået mange år og mange forbedringer i konceptet. Det har brugerne løbende taget godt imod.

– Vi har bygget lidt op. Vi havde hold i hallerne til at starte med, senere lavede vi i stedet en holdsal. Det er mange års arbejde, hvor også fire instruktører, har været med fra start, siger Camilla Østergaard og bliver suppleret af Rasmus:

– FICNESS har fede faciliteter nu , og mange borgere kan bruge det også. Eliteidræt bruger træningscentret, og idræt i dagtimerne bruger det i dagligdagen. Mange får glæde og gavn af det, så det er ikke kun et træningscenter for vores medlemmer.

Hvad gør I anderledes end de øvrige tilbud?

– FICNESS er et anderledes træningstilbud til dem, der ikke kunne identificere sig med et normalt center. Vi er runde, og almindelige mennesker, der træner for sundhedens skyld. Det er filosofien, der startede det hele, siger Camilla.

I alt er der 2000 medlemmer af FICNESS i dag, og der kommer flere og flere løbende. Et af de nyeste skud på FICNESS-stammen er e-gym lokalet.

– Generelt er mange glade for det, da man tænker over, hvordan man skal starte. I lokalet kan man ikke gøre noget forkert. Dem, der har været dus med træning, har mere beholdt deres daglige rutine, og bruger ikke e-gym, men dem der gør finder ud af, hvor smart det er, siger Camilla Østergaard og uddyber:

– Hvis du tager to runder, så rammer du de store muskelgrupper. Gør du det to gange i ugen, rammer du sundhedsanbefalingerne.

Et andet populært program er biking og mange af brugerne bruger også e-gym.

– Vi har haft bike i mange år, og mange af de mænd, der har biket og kan sidde seks timer der, er begyndt i e-gym. De troede ikke, styrketræning var noget for dem. Nu siger de, at de ikke har ondt i ryggen mere, efter de er startet med at træne. Hvilket i sidste ende bekræfter mig i, at vi finder hele tiden på små nye ting, vi skal gøre bedre. Sådan adapterer vi hele tiden elementer og muligheder for at give brugerne den bedste oplevelse.

Torsdag markerer Fredericia Idrætscenter 10 år med FICNESS.